用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 DELETED
樓主: kappapeach
go

DELETED [複製鏈接]

引用:呀女開左學1個月左右,每日番學都好開心!+

原帖由 kappapeach 於 16-09-06 發表
呀女開左學1個月左右,每日番學都好開心! 語言都進步好快,變左開籠雀咁!
老師,校長都好用心 ...
一個月要8千學費嗎?請指教

south_north 發表於 16-9-17 18:45
一個月要8千學費嗎?請指教
我女海怡校舍大概$71xx一個月!
每間校舍晤同,半日同全日都晤同,上學校網頁睇最清楚!
http://www.victoria.edu.hk/tradchi/Admission/Nursery_And_Kindergarten/School-Fee.php

kappapeach 發表於 16-9-9 15:44
維記無書薄費,雜費,茶點費! 得個學費,可以說已全包! 所以同學卷學校比就一定貴好多,但同私校比,其實 ...

我地 Cwb 要俾茶點費。所以d snacks 會註明牌子,有機 etc.. Eg. 普通嘅美心牛奶包,佢寫成"北海道牛奶包"

lamlam0710 發表於 16-9-19 23:51
我地 Cwb 要俾茶點費。所以d snacks 會註明牌子,有機 etc.. Eg. 普通嘅美心牛奶包,佢寫成"北海道牛奶包 ...
咁攪笑! 我地張點心紙都有寫明係美心同嘉頓提供麵包, 但就寫得實在D, 就咁寫例如, 提子排包咁!

唔知點解⋯⋯
覺得樓主,好似去咗名店,買咗名牌手袋嘅感覺。

HappyBabyJump 發表於 16-9-21 10:47
唔知點解⋯⋯
覺得樓主,好似去咗名店,買咗名牌手袋嘅感覺。
好彩你唔係話我去左米蘭站, 買左個勁抵既2手名牌手袋啫! LOL

最開心係呀女讀得開心, 可能第2間呀女都開心, 無人知! 見到小朋友快樂成長, 父母就會好開心!

My girl went to PN at SH too..  She is the youngest amongst other classmates.  So far she is doing good and she learns a lot from school.

Agreed with the mama that depending whether you are willing to pay or not..
‹ 上一主題|下一主題