用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

jazz [複製鏈接]

jazz

hi,
   小女5歲,有冇人知道邊到有得學jazz , 謝謝!!

Re: jazz

而家有好多舞蹈學校都有得學,尤其係暑假,好多舞蹈學校都會推出不同類型既暑期舞蹈班,有中國舞/芭蕾舞/jazz/hip hop/拉丁舞/等等,我個女跳開果間舞蹈學校,上星期開左個jazz速成班(只限舊生),只有8堂,今年七月尾仲會參加澳洲jazz舞考試,聽校長講香港舞蹈總會響今年復活節至決定響香港加入呢個jazz舞考試,類似英國皇加芭蕾舞試(from英國),北京中國舞蹈試(from北京),連考試費用係幾多都未決定,所以仲係好新,我個女會算係第一批考試既學生之一,我個女只係上左一堂,但我覺得佢跳得唔夠放,好似冇人跳得咁好睇??
豬仔兔

豬仔兔,

我囡囡都想學, 可否PM 你果間舞蹈學校資料給我呢? 謝!

豬仔兔,

Would you pls pm me the info?

豬仔兔,
    可唔可以pm我間舞蹈學校資料呀 , 我個女好想學jazz , thanks

學幾堂就考試,得唔得ga? 好似咁兒嬉咁....

況且個試咁新,而家去考咪好似白老鼠咁lo....
人地北京 & 英國d舞蹈考試歷史悠久,呢個澳洲試點比ar?

豬仔兔 寫道:
而家有好多舞蹈學校都有得學,尤其係暑假,好多舞蹈學校都會推出不同類型既暑期舞蹈班,有中國舞/芭蕾舞/jazz/hip hop/拉丁舞/等等,我個女跳開果間舞蹈學校,上星期開左個jazz速成班(只限舊生),只有8堂,今年七月尾仲會參加澳洲jazz舞考試,聽校長講香港舞蹈總會響今年復活節至決定響香港加入呢個jazz舞考試,類似英國皇加芭蕾舞試(from英國),北京中國舞蹈試(from北京),連考試費用係幾多都未決定,所以仲係好新,我個女會算係第一批考試既學生之一,我個女只係上左一堂,但我覺得佢跳得唔夠放,好似冇人跳得咁好睇??
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

Dear pcng0525,

Is there any boy to join the jazz course?  My son interested in it and I want to join the summer course.  But you know, there will be a lot of girls?

我估豬仔兔講0既係lei 個...

the Commonwealth Society of Teachers of Dancing
「澳洲聯邦舞蹈教師協會」考試

「澳洲聯邦舞蹈教師協會」(簡稱CSTD)考試,將約於2005年7月11至20日期間首次在香港舉行。考生必須由持有CSTD教師証書/文憑 (Teacher’s Certificate / Diploma)或其他認可教師証書之教師保送報名參加考試。 「澳洲聯邦舞蹈教師協會」是一個國際性的大型舞蹈組織。

成立72年間,為澳洲建立了重要的舞蹈考試系統,大力提升澳洲的舞蹈水平,備受國際承認。該協會為學生、職業與非職業舞蹈員提供多元的舞蹈考試,包括:古典芭蕾舞、劇場舞蹈、踢踏舞、爵士芭蕾、蘇格蘭舞和社交舞等。現時採用該考試的地區包括新加坡、馬來西亞、泰國、印度、印尼、菲律賓、中國和香港等。在香港舉行的考試將於每年的夏季(7月)及冬季(12月)舉行。

香港舞蹈總會為CSTD香港及華地區代表,每年將承辦CSTD多個類別的考試和舞蹈課程,希望為香港及國內地區帶來更多元化的課程,向專業教師及學員提供更多適合的選擇機會。 「香港考試及評核局」正計劃由本年十二月起,負責統籌CSTD學生考試。有關安排將於所有資料落實後再作公佈。

導師:由CSTD派出資深的考試官來港授課,並由本會安排持有該課程的資深教師跟進及覆修。 內容:教授課程內容、要求、教學法,並介紹如何提高學生的興趣,以達到指定的水平。

豬仔兔 寫道:
‹ 上一主題|下一主題