用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 abc ilearn及升小部署,請各位媽媽指教。 謝謝 ...
go

abc ilearn及升小部署,請各位媽媽指教。 謝謝 [複製鏈接]

小囡升K2,龍年,有細佬跟,好頭痛,部署升小一,而家讀學券全日制,在職父母。
好想俾佢讀abc pathway ilearn輕鬆愉快學英文,但真係幾貴,$3800一個月,

讀三年,但我又想開始補定中數,等到時升小輕鬆點。

請各位媽媽指教,好不好讀ilearn?聽好多媽媽講好有成效,
但已經番全日,課後一,三,五學英(無功課)
其餘補中數,怕好辛苦。
另方面,我怕而家唔補,到時叩門唔掂。我個囡怕醜。
有諗過,讀私幼,但而家先申請,怕無學校,另全日私幼都好貴
好不好將ilearn $轉做公文英+一日英國文化協會?平點

請各位媽媽俾下意見丫,謝謝指教。

8    0    0    0

回覆:kathy_tsz 的帖子

我囡都係升k2 讀左一個學期ilearn英文進步左好多,見佢上得開心唔覺辛苦

MSN Messenger - Please Add me [email protected]

回覆:abc ilearn及升小部署,請各位媽媽指教。 謝謝

我仔k1下學期返ilearn,K2唔再讀了。
8人班太大班,而且一星期三天,每天2小時
小朋友都無咩玩的時間,佢鍾意返純粹為左貼紙
同學仔之間又講中文多,論成效$3800太貴。我幫佢轉左上門一對一,一星期兩天,每堂一小時,佢說聽英文都多好多

引用:我仔k1下學期返ilearn,K2唔再讀了。 8人班

原帖由 bbjanbb 於 16-08-26 發表
小朋友都無咩玩的時間,佢鍾 ...
請問一對一幾錢?

引用:Quote:原帖由+bbjanbb+於+16-08-26+發表我

原帖由 Lsm948 於 16-08-26 發表
請問一對一幾錢?
Pm u

謝謝指教

引用:Quote:原帖由+bbjanbb+於+16-08-26+發表我

原帖由 Lsm948 於 16-08-26 發表
請問一對一幾錢?
我都有興趣

我都有興趣

回覆:abc ilearn及升小部署,請各位媽媽指教。 謝謝

我都有興趣

我朋友個仔讀完三年ilearn又真係英文進步左好多,小朋友本身讀村校好少英文堂,讀完ilearn上小學,最明顯係默書識用拼音方法,佢套rwi幾好,唔好淨睇oral。

引用:我朋友個仔讀完三年ilearn又真係英文進步左

原帖由 pekovian 於 16-08-30 發表
我朋友個仔讀完三年ilearn又真係英文進步左好多,小朋友本身讀村校好少英文堂,讀完ilearn上小學,最明顯係 ...
但 ilearn 教的拼音不是 rwi

Ilearn課程係劍橋試同read for fun,不包括rwi
Rwi係另一個課程。

引用:Quote:原帖由+pekovian+於+16-08-30+發表我

原帖由 薑餅人 於 16-09-07 發表
但 ilearn 教的拼音不是 rwi
應該咁講,ABC早幾年有rwi課程,佢地聲稱黃校長十幾年前已親自飛去英國向rwi研發者學習,拎左套rwi來香港教,仲自己改良左加入local元素。但因為之後rwi俾oxford買左,而ABC一直係cambridge exam centre,所以在商業方面有抵觸而唔用oxford rwi。但ilearn / read4fun 內容其實都係以原音拼合法(synthetic phonics) ,與rwi同一概念,所以我先話ilearn亦包括左rwi。

引用:Ilearn課程係劍橋試同read+for+fun,不包括r

原帖由 kathy_tsz 於 16-09-07 發表
Ilearn課程係劍橋試同read for fun,不包括rwi
Rwi係另一個課程。
解釋見上。我自己理解係咁,其他家長如更清楚可以補充或更正。

回覆:pekovian 的帖子

係 wor , 剛開 ABC 個 website, 連 rwi 個 course 都無埋

家長好勁,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻多謝指正。

有興趣知道一對一收費,可以pm我嗎?thanks

bbjanbb 發表於 16-8-26 00:35

有興趣知道價錢,可以pm我嗎?

bbjanbb 發表於 16-8-26 00:35

delete
‹ 上一主題|下一主題