用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教在英國更換UK passport手續
go

請教在英國更換UK passport手續 [複製鏈接]

我仔用UK passport去英國讀書,佢4/2017滿16歲,但護照就11/2017到期, 我上網查過要填form同interview,請問係咪同香港做證件嘅程序? 如果阿仔自己係summer half term時去做夠吾夠時間? 請指教

0    0    0    0

前排用網上換UK 成人passport,網上填寫資料交錢,印一張紙出黎簽名,連同照片、舊謢照寄去,十天內收到新謢照及舊謢照,好快好方便。

最重要張相無問題,同唔駛counter sign,就好快。

引用:前排用網上換UK+成人passport,網上填寫資

原帖由 skIII 於 16-08-24 發表
前排用網上換UK 成人passport,網上填寫資料交錢,印一張紙出黎簽名,連同照片、舊謢照寄去,十天內收到新 ...
我睇到網上資料話要預約會見,乜吾使咩?

hjma 發表於 16-8-24 12:05
我睇到網上資料話要預約會見,乜吾使咩?
BETA: This is a new service. But it works!

https://passportapplication.service.gov.uk/ips-olc/

引用:Quote:hjma+發表於+16-8-24+12:05+我睇到網

原帖由 skIII 於 16-08-24 發表
BETA: This is a new service. But it works!

https://passportapplication.service.gov.uk/ips-olc/
即係吾一定要約見,可以網上及郵寄搞掂晒?因為得阿仔係英國,我擔心如果要約見,阿仔自己又吾識路搞吾掂

‹ 上一主題|下一主題