用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SPCCPS 收唔收portfolio?
go

SPCCPS 收唔收portfolio? [複製鏈接]

我睇學校網站,好似唔見有寫收唔收portfolio 或其頁數限制。請問往年SPCCPS 睇唔睇portfolio的呢?

hppa  yes, but has a 頁數限制
will state on the application form when available later  發表於 16-8-22 11:59
   3    0    0    0

bbrabbit2011 發表於 16-8-22 09:27
我睇學校網站,好似唔見有寫收唔收portfolio 或其頁數限制。請問往年SPCCPS 睇唔睇portfolio的呢?

...

就來簡介會啦... 呢間真係唔買都睇下...

壇內有人話唔交PORTFOLIO 都收...

亦有POST 話2ND IN 唔出聲都收.

信不信由你!

retriever 發表於 16-8-22 11:25
就來簡介會啦... 呢間真係唔買都睇下...
無交PORTFOLIO而獲取錄的確唔出奇,但校長會直接問小朋友問題喎,唔出聲都可以......是朋友講嗎

好利害喎...

retriever  壇內的帖.  發表於 16-8-22 12:23
自強不息 厚德載物

引用:我睇學校網站,好似唔見有寫收唔收portfoli

原帖由 bbrabbit2011 於 16-08-22 發表

...

更正: 5/9 - 9/9交表,7/9簡介會。會收portfolio ,但可能到critical moment至睇。

回覆 meowymeowy 的帖子

簡介會

日期:2016 年 9 月 7 日 ( 星期三 )
時間:下午 5:30 至 6:30

hppa 發表於 16-8-23 09:24
回覆 meowymeowy 的帖子

簡介會

full link:

http://www.spcc.edu.hk/chinese/admissions/p1_admissions

引用:Quote:hppa+發表於+16-8-23+09:24+回覆+meo

原帖由 retriever 於 16-08-23 發表
full link:

http://www.spcc.edu.hk/chinese/admissions/p1_admissions
謝謝,忘了更新資料

1st round interview: 9月下旬 (全部人都見)
2nd round interview: 10月中旬至11月中旬 (300人)
Result: 11月下旬 (通常跟自行同日)
小一學額: 140
‹ 上一主題|下一主題