用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 學校校車配套!差!好失望!
go

學校校車配套!差!好失望! [複製鏈接]

老實說:學校環境,教育理念,老師有愛心
各方面都很滿意。。
但想講學校校車團隊各自為政,配套不足!連市區都可以不去,有很多父母都要自己搵街車。。
相信好多家長都要全職工作,都無花時間接送小朋友!Call街車是冇學校協助之方法,K1小朋友的年紀還很少安全最緊要每日返工都擔心。
唉。。。我諗好多家長身同感受!無耐!
希望學校能改善下校車服務啦!
住得遠之小朋友讀,而冇校車到!真係要三思!

0    0    0    0

回覆:學校校車配套!差!好失望!

我對校車服務的意見:姨姨同司機很關心小朋友,小朋友亦很喜歡她們

回覆:kvvvcheung 的帖子

當然校車服務當然很滿意,但校車配套出現嚴重不足啫!

學校都有街車公司,幫唔幫到您?

回覆 Ethankaylie 的帖子

我都煩緊無校車,落雨嘅日子更狼狽,校車公司一句話無站就無得搭,至慘好多父母都係要返工,要家中長輩帶住小朋友接送舟車勞碌,實在太辛苦了他們..... 其實而家仲可以有咩方法?

其實唔單只啟幼家長面對這問題,我細女係另一間九龍塘幼兒園都面對要向外找保姆車。

但如果可以乘學校安排的校車,校車姨姨同司機叔叔都好好人又有愛心

係呀...有無街車介紹 ??

引用:回覆+Ethankaylie+的帖子 係呀...有無街車

原帖由 peterwongpeter 於 16-11-14 發表

係呀...有無街車介紹 ??
我都想要街車呀

上網見到, 吾知幫吾幫到手

http://www.pooa.hk/big5/schoolbus.asp

回覆 DoraJeanne 的帖子

我係BK找到一位鄧太: 佢公司最後接咗我個Order: 9483 1028
你試下問下

引用:回覆+DoraJeanne+的帖子 我係BK找到一位鄧

原帖由 DoraJeanne 於 16-11-17 發表
回覆 DoraJeanne 的帖子

我係BK找到一位鄧太: 佢公司最後接咗我個Order: 9483 1028
就係街車?

回覆 siuyiu15 的帖子

佢其實幫其他幼稚園做校車, e.g. Kingston, 不過佢肯接埋我個女

引用:回覆+siuyiu15+的帖子 佢其實幫其他幼稚園

原帖由 DoraJeanne 於 16-11-17 發表
回覆 siuyiu15 的帖子

佢其實幫其他幼稚園做校車, e.g. Kingston, 不過佢肯接埋我個女 ...
I see ...我遲d 問下先 thanks

‹ 上一主題|下一主題