用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒
go

聖羅撒 [複製鏈接]

8月5日收到電話下午班有位,8月6日去註冊(只係比咗註冊費)。昨天通知學校決定吾讀。學校要我比退學信,再比$3xxx 代通知金。
我需要比代通知金嗎?

0    0    0    0

依間幼稚園咁狼嘅, 咁你註冊時, 有無簽一份什么同意書, 承諾退學要支付代通知金?

引用:8月5日收到電話下午班有位,8月6日去註冊(

原帖由 pnd 於 16-08-17 發表
8月5日收到電話下午班有位,8月6日去註冊(只係比咗註冊費)。昨天通知學校決定吾讀。學校要我比退學信,再 ...
打去問教署啦

回覆:聖羅撒

我原本都插k2
交左註冊費
之後退學
學校都無叫我再交任何錢
你問清楚
是否有誤會

樓主怕得罪你了,學校有權收你一個月學費,jilly_goodsiste 因為你不是八月才決定退學,首先樓主無睇通告,學校有寫要一個月前通知,九月開學,你七月三十一日都未通知,當然學校有權收你錢,投訢教署又何用,再者,有邊間唔需要一個月通知才好話人狼,開學了都要一個月前通知否則會扣你一個月學費,依樣野一向都有

引用:樓主怕得罪你了,學校有權收你一個月學費,ji

原帖由 Vicky901 於 16-08-19 發表
樓主怕得罪你了,學校有權收你一個月學費,jilly_goodsiste 因為你不是八月才決定退學,首先樓主無睇通告,學校 ...
收一個月學費好正常,多數都收,收唔係叫狼,唔收就係人情!就算讀讀吓退學都要一個月前通知!註冊既通告應該有講,否則啲人交完註冊費到開學前一日先話唔讀,學校都失預算!

‹ 上一主題|下一主題