用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國留學
go

英國留學

請問有無人去過Britannia Study Link 英識教育辦英國入學, 呢間好唔好. 女兒今年9月讀中二, 預計2018年9月可以去英國留學. 我應該係咪申請YEAR 10. 女兒成績係學校中下, 係香港讀BAND 1 尾中學, 有咩英國學校可以CONSIDER.

回覆 unchu 的帖子

有上過去,但冇搵佢地報學校,佢地猛sell Ukiset。

吓, 係咩. 我留咗名27號聽佢地個TALK. 咁你搵咗邊間.

Brianmommy 發表於 16-8-17 12:02

有上過去,但冇搵佢地報學校,佢地猛sell Ukiset。
佢地當然hard sell UKISET, 因為當你放低報考名費$2000 考呢個試後,你自自然然會幫襯佢搵學校,呢個正是商業鎖售技巧。
我自己搵agent, 我會搵一間老老實實,真心為學生的顧問公司,絕不會單靠門面包裝來達成「生意」的公司。

引用:Quote:Brianmommy+發表於+16-8-17+12:02+回

原帖由 iloveyoga 於 16-08-17 發表
佢地當然hard sell UKISET, 因為當你放低報考名費$2000 考呢個試後,你自自然然會幫襯佢搵學校,呢個正是商 ...
非常認同!

我上去一次都係hard sell 我考ukiset , 仲要講到唔考好難幫你考學校,仲話d學校一定要睇ukiset ,學校見到ukiset 成績ok 先會比報名表我們。

但我去其他幾間agent ,都有提及ukiset ,但別agent 說學校真係有咁要求先去考囉。

結果我考的學校 ,由於考得太急關係,Agent 幫我申請豁免Ukiset 考試,直接考入學試而且獲取錄。

但我覺得選Agent 要貨比三間,  都要睇下夾唔夾, 跟得好唔好。 我覺得樓主 約了時間見, 一去無坊,參考下 了解一下 更加好。

回覆:英國留學

我去果間就只係考佢果份英、數卷,如果學校覺得有需要再考,就會send份卷俾agent,完全免費。

我搵了AA, 我主動問佢使唔使考,佢話唔使急,佢send佐野俾學校先,有學校話要先考。結果只有OUNDLE要求考Ukiset。

回覆:unchu 的帖子

上過去,亦有考ukiset,但無經佢報學校。在申請學校時,我有叫番佢send ukiset result比我所有申請學校當作多一個參考。

呢度好多人用AA, 有無AA好既升學顧問介紹?我表妹個女要揾定大學,兩手準備,擔心成績唔好

回覆:英國留學

AA 唔做大學喎

可唔可以比AA間AGENT資料我. 我諗住預計2018年9月送亞女過去, 有好多嘢都唔知, 無從入手, 連心目中有咩學校都無, 好似間間都差不多.

引用:可唔可以比AA間AGENT資料我.+我諗住預計201

原帖由 unchu 於 16-08-18 發表
可唔可以比AA間AGENT資料我. 我諗住預計2018年9月送亞女過去, 有好多嘢都唔知, 無從入手, 連心目中有咩學校 ...
Academic  Asia

謝謝

回覆 亮燈 的帖子

亮燈, 你係咪都係搵Academic  Asia?

引用:+本帖最後由+unchu+於+16-8-18+11:17+編輯+

回覆 亮燈 的帖子
係呀!

我想問Academic  Asia邊位顧問係好既同真心幫家長學生

引用:我想問Academic++Asia邊位顧問係好既同真心

我想問Academic  Asia邊位顧問係好既同真心幫家長學生
個人感覺:你將揀學校既要求講晒俾佢地知,佢地應該會幫到你,但如果你需要好細心、貼心、主動既服務,我諗你都係搵D細規模agent會好D。

iloveyoga 發表於 16-8-17 16:37
佢地當然hard sell UKISET, 因為當你放低報考名費$2000 考呢個試後,你自自然然會幫襯佢搵學校,呢個正是商 ...
同意 我當初跟個agent都係因為覺得佢地比我了解英國 而且真係有心推薦適合我個仔ge學校 唔係淨係識包裝同叫佢做埋一d根本無需要ge野 好似UKISET咁明明都唔係一定要考ge我問個時佢地都話其實唔需要, 只要考學校試就ok

朋友上過去...話佢地淨係識包裝...講d野又無重點淨係識吹噓自己 所以最後都無跟到佢地...

引用:請問有無人去過Britannia+Study+Link+英識

原帖由 unchu 於 16-08-17 發表
請問有無人去過Britannia Study Link 英識教育辦英國入學, 呢間好唔好. 女兒今年9月讀中二, 預計2018年9月 ...
這間Agent ,包裝一流!