用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問睇私人精神科醫生?
go

[過動] 請問睇私人精神科醫生? [複製鏈接]

佢一小時幫你睇小朋友嘅問題,係齋e生睇佢作評估,定係佢透過問家長小朋友友在家的行為去評估?

0    0    0    0

回覆 Shirleyloveyou 的帖子

我記我第一次去,醫生同我小朋友玩了一段時間,跟他聊天問了他一些問題,給了他一些指令讓他跟著做然後問我小朋友在學校跟家中的情況

引用:回覆+Shirleyloveyou+的帖子 我記我第一次

原帖由 katy211 於 16-08-15 發表

我記我第一次去,醫生同我小朋友玩了一段時間,跟他聊天問了他一些問題,給了他 ...
係咪1小時左右?

去之前姑娘說是一小時,最後我們看了個半小時,可能我小朋友玩得太開心過了時間

回覆:katy211 的帖子

請問係睇邊位醫生?謝謝!

回覆 tszwan123 的帖子

他的診所好像專門看兒童精神科的,房間貼滿小朋友畫,叫鍾國恒醫生

katy211 發表於 16-8-16 12:48

去之前姑娘說是一小時,最後我們看了個半小時,可能我小朋友玩得太開心過了時 ...

請問睇幾多次才確定有ADHD? 另外,如確定了,醫生會否出報告?之後可以憑報告到政府醫院直接治療?

wang88 發表於 16-10-22 17:21
請問睇幾多次才確定有ADHD? 另外,如確定了,醫生會否出報告?之後可以憑報告到政府醫院直接治療?
...
我在另一個主題覆了你呢, 想補充下,
你可以要求你醫生寫轉介信俾你拎去排政府醫院的
‹ 上一主題|下一主題