用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇人經CheapTickets.hk買過機票?
go

有冇人經CheapTickets.hk買過機票?

想幫留學生買
可以信賴同靠得住嗎?

回覆 168148 的帖子

囝囝飛悉尼, 我有通過佢D買過來回機票, so far都冇任何問題, 用信用卡網上付款後, 好快就有confirm email , 有埋航空公司confirm number, 上航空公司官網都可以check到已經確認機位, 所以都算信得過.

回覆:有冇人經CheapTickets.hk買過機票

買過幾次 ,平過好多網站,但千其唔好改機票, 改機票費用好貴,等如買過一張新嘅。 而家仲好似唔賣單一張飛比一個未成年人,一定要買多一張大人飛,所以我都冇用佢啦

回覆:anthony368 的帖子

多謝樓上兩位解答, 我囡囡成年人, 冇這問題, 但我又想問如果我用Visa 幫佢付帳, 出機場時, 她會否要出示簽帳機票之信用咭或副本呢?

引用:多謝樓上兩位解答,+我囡囡成年人,+冇這問題

原帖由 168148 於 16-08-12 發表
多謝樓上兩位解答, 我囡囡成年人, 冇這問題, 但我又想問如果我用Visa 幫佢付帳, 出機場時, 她會否要出示簽 ...
我買過幾次都不用。

引用:多謝樓上兩位解答,+我囡囡成年人,+冇這問題

原帖由 168148 於 16-08-12 發表
多謝樓上兩位解答, 我囡囡成年人, 冇這問題, 但我又想問如果我用Visa 幫佢付帳, 出機場時, 她會否要出示簽 ...
示符邊間航空公司以及旅行社用自己charge 你定直接用航空公司charge你卡

回覆:anthony368 的帖子

我用Zuji 買可以買未成年票

醒目開學勳章

168148 發表於 16-8-12 21:42

我直接同CX訂機票, 如果買倒頭票(由倫敦出發), 他們要求我出發前到辦事處/機埸柜位verify張信用咭.

回覆:3b 的帖子

想問吓大家的仔女回港, 如果見機票算平, 但假期若得一星期, 是沒有特別原因,回來與否,你們家長怎様取捨呢?
有試過嗎?

引用:想問吓大家的仔女回港,+如果見機票算平,+但

原帖由 168148 於 16-08-20 發表
想問吓大家的仔女回港, 如果見機票算平, 但假期若得一星期, 是沒有特別原因,回來與否,你們家長怎様取捨呢?
...
有幾平?通常一星期half term break 5会返黎!要計埋学校去机场既車費,少同学返黎即难同分担車費,仲有适应時差呢!