用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人選了讀英藝?
樓主: joanneling
go

有無人選了讀英藝? [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+joanneling+於+16-8-7+21:10+

原帖由 joanneling 於 16-08-07 發表

我有朋友個frirnd之前原來係嗰到做,現在離咗職就講出黎。 ...
唔駛聽人講,我係大埔用家,完全feel唔到你所聽聞的負評。唯一是對的是真的有點貴,不過家長報名時應清楚知道。 仲有,試問邊間私稚唔駛賺錢,唔通要貼錢比你讀,你估間間都係善堂

引用:咪就係聽講,所以咪等有讀過嘅家長分享吓意

原帖由 joanneling 於 16-08-08 發表
咪就係聽講,所以咪等有讀過嘅家長分享吓意見,同埋將自己聽到嘅分享啫
我都有聽講,係聽我朋友同埋同事用家講,芵藝除咗貴d外,其他都唔錯,尤其是英文語景及對細B嘅照顧,佢哋小朋友都讀得開心同學到嘢!其實就算讀名幼什至教會學校都有機會遇到冇愛心嘅老師,有時好唔好多多少少都要睇彩數。

引用:阿打手,咪講咗開post只係想分享同攞吓意見

原帖由 joanneling 於 16-08-08 發表
阿打手,咪講咗開post只係想分享同攞吓意見,唔係特登唱衰人哋學校。同埋一早講咗,係朋友個朋友之前係嗰到 ...
咁真係多謝晒你既朋友既朋友既分享。

我唔係打手,我係黎緊會讀既家長,照你咁講,你都係啦。咁你而家都應該得到其他用家既feedback 啦,咁希望小朋友讀得開心啦,你又唔駛有呢啲擔憂啦。

多謝tsewest同nic bb嘅真心分享,希望係哋嘅小朋友讀得開開心心

其實英藝語言環境真係唔錯,之前我兩個女都係到讀PN,老師都好有愛心,細女仲要係提早退學,但老師都係最後一天上堂時影咗合照給妺妺做紀念,因為有更好撰擇先轉校,其實每間學校都有好有唔好,但最緊要係家長覺得適唔適合小朋友

舊用家。
小孩讀得開心,老師同EE都好,最好係語境。

都多謝你哋嘅分享,我會再仔細諗吓

回覆 joanneling 的帖子

播cd 係真既、我諗你聽個d 都係真、發炎我諗係個別事件

強烈建議呀新手為小朋友轉校, 無謂响開學前寫咁多聽埋聽埋嘅負評, 影響其他準用家.

回覆 vpo0615 的帖子

你個人都幾有趣,之前又話我咁大個人自己分析,而家有其他人再提到真係有唔好嘅,你就要求我小朋友轉校,咁你唔識去分析嘅咩!如果我聽到嘅嘢係真嘅,唔分享比大家知,咁咪影響咗d小朋友囉。你唔想聽,你可以選擇唔聽,或者你咁叻自己深入分析啦!我分享是唔想係真時咁多小朋友被影響,唔係淨係你咁自私,聽咗只擔心自己心情被影響,就叫人收口,轉校。

回覆:joanneling 的帖子

我識得幾個媽媽放棄sjc 而去 z, 應該不會太差

回覆 netbb 的帖子

你都曾有聽過?

請問樓主讀邊間分校?

回覆 GT13 的帖子

準備入讀天水圍

之前有陪囡囡上zenith playgroup 外藉老師好有愛心
有時候會見到K班小朋友上堂 感覺佢地同老師好close 好開心
學校姨姨都唔錯 會睇住小朋友去洗手間
學校行政有時候會亂 可能太多插班生
但每次打去問會即時解答
對我的請求 都好快處理
樓主可以試下俾小朋友讀左先
同時你亦都可以感受下學校

回覆 joanneling 的帖子

1. "之前又話我咁大個人自己分析" - 呢句唔係我講嘅, 不過我都認同你要好好分析.
2. 叫你小朋友轉校, 係唔想你勉強自己比小朋友讀一間你無信心嘅學校. 要自己日日提心吊膽, 何必呢?
3. 我唔係自私而叫你收口,我心情唔會受你影響.

回覆:有無人選了讀英藝?

又係一大埋, 聽聞呀, 路過呀, 朋友既朋友呀, 去唱衰某學校, 想點司馬昭之心路人皆知. 根據這兒某某朋友講, 一般入左/被收左某幼稚園的家長都正常心理上都會唱好該幼稚園, 連"學都未返"就唱衰. 又會是咩人?

vpo0615  
最慘我哋俾人話係打手......  發表於 16-8-12 16:42

我小朋友完成PN(九龍塘)下學期,小朋友都好開心,好喜歡上課,老師丶護士丶主任都有愛心,又有驚喜,突然會懂唱英文丶普通話歌,我猜小朋友們都開心,每天帶他上課,他會自己入課室。好不好就看小朋友的發展。學费不平,但無什費。

回覆 大埔之友 的帖子

你又是咩人?上面講咗好多次唔係吹衰,仔細睇清楚啦!但對你嘅發表覺得有d奇怪,照你咁講,報咗讀緊就要唱好,咁間間咪都係好學校?
不合邏輯

回覆 carchan11 的帖子

多謝你嘅分享
‹ 上一主題|下一主題