用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 收到Rejected email
go

收到Rejected email [複製鏈接]

收到Rejected email,連第二次second in嘅機會都無,係咪之後就無架啦?
好唔開心,我最心儀嘅小學

0    0    0    0

回覆:sinying520 的帖子

回覆:yannie_man 的帖子

咁點寫呀?

唔好花時間喇,報多幾間實際d...

引用:唔好花時間喇,報多幾間實際d... +

原帖由 fishchow 於 16-08-06 發表
唔好花時間喇,報多幾間實際d...
其實屋企附近嘅直資都報晒啦

上年second interview的有1200 人,估計今年都係相約。最後收100人,而你現在排位是1200之後,實在無必要再浪費時間在優才之上。

策略正確。學校收咗你,到時候再揀(當然唔好hold 太耐)。如果唸住皇帝女唔憂嫁的話,隨時有機會滑鐵盧,到時候想報其他學校都無得報,仲慘。

引用:策略正確。學校收咗你,到時候再揀(當然唔

原帖由 nostradamus 於 16-08-07 發表
策略正確。學校收咗你,到時候再揀(當然唔好hold 太耐)。如果唸住皇帝女唔憂嫁的話,隨時有機會滑鐵盧,到 ...
所以應該報晒心儀嘅直資同私校?
其實1200爭100個位都好大競爭

引用:Quote:原帖由+nostradamus+於+16-08-07+發

原帖由 sinying520 於 16-08-08 發表
所以應該報晒心儀嘅直資同私校?
其實1200爭100個位都好大競爭
任何一間直私,閒閒地2000人報,收200人已經好盡,即平均只有十份一機會。而小朋友的狀態更是難以掌控。所以,十間八間係好正常。

回覆:nostradamus 的帖子

但十間都真係好誇張。。
不過2011同2012出生率都超高,所以都好慘,爭崩頭

‹ 上一主題|下一主題