用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍幼兒園
go

救世軍幼兒園 [複製鏈接]

好多人都話好, d朋友成日話, 一出世就記住排,
但搵d 排行又唔見佢, 請問有咩好?
Happy school? 有無人讀緊, 可以分享下, thanks
   0    0    0    0

回覆:救世軍幼兒園

我都想知,其實好多學校都係happy school,定係因為佢收極少人好似10-12個所以先物以罕為貴?

據聞救世軍全線幼兒園都follow同一套規劃好的課程,採用蒙特梳利課程和phonics課程,見過他們N4(=K3)小朋友用蒙特梳利數棒已識做3位加減數。以有學卷學校來說,他們的課程不錯的。而且全日制的幼兒園一向都好搶手,因為整個社會的學額供應不多。

N 班位亦都係得10-20個位,所以出世先比報名。
當你係10月出世既細B,只要1至10月有10-20個人報左名,就無你份。

引用:N+班位亦都係得10-20個位,所以出世先比報

原帖由 Lamhoiwai 於 16-08-15 發表
N 班位亦都係得10-20個位,所以出世先比報名。
當你係10月出世既細B,只要1至10月有10-20個人報左名,就無 ...
咁如果我12月B, 做超大B係咪機會大d?

回覆 Shiba15512 的帖子

咁又唔知佢用邊日開始計呀

請問點報名呀?因為好多都係31/8/2015之後出世就唔收表,咁點樣一出世就報?

EggEgg08 發表於 16-8-9 23:52
據聞救世軍全線幼兒園都follow同一套規劃好的課程,採用蒙特梳利課程和phonics課程,見過他們N4(=K3)小 ...
你講得好岩, 咩都規劃好哂, 開左學派左好多書仔, 有排睇, 知道哂佢點教, 教d 乜, 好詳細, 老師好好, 見小朋友哭校長都黎抱, 有d 玩到唔捨得走, 日日都有手工做

我小朋友剛開學,覺得老師有愛心,而且適應期做得好好,會兩日兩日咁試新野,先係家長陪、家長暫時離開、食飯、食早餐到午睡,有任何部分覺得小朋友唔慣都會同家長傾,好好

回覆 maggie-tmK 的帖子

幼兒園係交表日期計算,所以N1通常都收晒大B,但問過有D 排300幾的,N2 (即係K1) 或N3 都有機會入,因為好多人排左隊但其他學校收都唔會再轉校,所以若果好鍾意救世軍,不妨照交表先
若果係幼稚園,多數係半日制,應該10月左右可以交表,詳情可上網或打電話去問個別分校

mama122013 發表於 16-9-20 22:56
回覆 maggie-tmK 的帖子

幼兒園係交表日期計算,所以N1通常都收晒大B,但問過有D 排300幾的,N2 (即係K1)  ...

謝謝你,不過問左佢話細(emoji)(emoji)唔收表呀 (emoji)

我女5月出世都已經排4x, 一班收1x 個, 都係睇下好唔好彩前面果d 唔揀咁先入到
‹ 上一主題|下一主題