用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 eye level 學數學好唔好?
go

eye level 學數學好唔好? [複製鏈接]

請問有冇人嘅小朋友係 eye level 學數學?女兒新學年升小二,想知好唔好。

1    0    0    0

回覆 wing_chiw 的帖子

如果主要想跟返學校課程(尤其是中文小學),讀eye-leveI就唔係咁適合~

回覆:bbforever 的帖子

咁咩課程比較適合,幫助到小朋友 追上中小數學課程?謝謝分享~

引用:咁咩課程比較適合,幫助到小朋友+追上中小

原帖由 fishchow 於 16-08-02 發表
咁咩課程比較適合,幫助到小朋友 追上中小數學課程?謝謝分享~
是中文 小學 (漏字)

fishchow 發表於 16-8-2 01:27
學林或數研的專科班補數會適合一般香港的中文或英文小學。這兩間的數學課程是緊貼學校而編裁的,教材有中文版和英文版,视乎學生須要而畀的。

引用:Quote:fishchow+發表於+16-8-2+01:27+咁咩

原帖由 bbforever 於 16-08-02 發表
學林或數研的專科班補數會適合一般香港的中文或英文小學。這兩間的數學課程是緊貼學校而編裁的,教材有中文 ...
Maths Concept 好不好呢?

bbforever  這間唔清楚~  發表於 16-8-3 04:44

引用:Quote:fishchow+發表於+16-8-2+01:27+咁咩

原帖由 bbforever 於 16-08-02 發表
學林或數研的專科班補數會適合一般香港的中文或英文小學。這兩間的數學課程是緊貼學校而編裁的,教材有中文 ...
sorry, 我看不到你對maths concept 的點評

littlemelody 發表於 16-8-3 10:03
sorry, 我看不到你對maths concept 的點評
Maths concept, 我不太清楚~或者你可Google一下佢在網上評語~
通常我報補習,除了上網,我會親身上centre睇清楚課程資料先,在我仔幼稚園時,我報過eye level,kumon,我都係到center問過睇過教材先報讀。
‹ 上一主題|下一主題