用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 伊利沙伯中學 vs 曾肇添
樓主: KOC
go

伊利沙伯中學 vs 曾肇添 [複製鏈接]

想請教曾肇添既家長

曾記有中四選科 有2個精英班
A 班是否要修讀 PHY CHEM BIO + M1/M2
B 班修讀 PHY CHEM+ 任何 1 X OR 2X 呢?
想知其他 3 班有沒有固定科目而編班呢?

THANKS

曾記F4選科分班大約如下:
E班:物,化,生+M2 修8科
D班:物,化,(生或其他科目)+M2 修8科
C班:物,化,(生或其他科目)+M1 修8科
B班:文科,商科,可加理科其中一科目 修7科
A班:文商科目 修7科
學生選班嘅優先次序係以F3全年總平均分嚟決定先後.

引用:想請教曾肇添既家長曾記有中四選科+有2個精

原帖由 HermanWai 於 16-09-23 發表
想請教曾肇添既家長

曾記有中四選科 有2個精英班

回覆:伊利沙伯中學 vs 曾肇添

回覆樓主:

我係曾肇添畢業,覺得初中課外活動比較多,而且要每人都揀一項黎參加
高中都唔係話谷得好緊要, 其實同學本身都識自動自覺, 老師係汁邊協助指導下咁樣

little_yolky 發表於 16-8-30 13:12
總結就係自行入既就讀得輕鬆, 好彩抽入既就真係噩夢既開始, 讀到要食藥。所以大家選校唔可以太勉強, 要睇小 ...
所以可以試下自行一搏高,自行二揀間啱水平,乙一揀返自行二,自行一有幸入到都唔驚讀唔上,自行二或乙一入應該讀得輕鬆d而且乙一機會大d,通常水平越高越難入
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.
‹ 上一主題|下一主題