用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有邊套PHONICS比較有趣?
go

有邊套PHONICS比較有趣? [複製鏈接]

小朋友學RWI覺得好悶, 唔鐘意
   2    0    0    0

回覆:poodlema 的帖子

回覆:poodlema 的帖子

我地用Phonics Kid, 學得好好!

回覆:有邊套PHONICS比較有趣?

我覺得letterland 有趣,小朋友都喜歡

引用:小朋友學RWI覺得好悶,+唔鐘意

原帖由 poodlema 於 16-07-25 發表
小朋友學RWI覺得好悶, 唔鐘意
你小朋友多少歳?

回覆 LAMPIKSHAN 的帖子

請問你係咪講緊RASS 嗰套書?

引用:回覆+LAMPIKSHAN+的帖子 請問你係咪講緊RA

原帖由 vpo0615 於 16-08-03 發表
回覆 LAMPIKSHAN 的帖子

請問你係咪講緊RASS 嗰套書?
我都用 rass 個套 phonics kids, 我覺得幾好幾有趣,1-6冊我都買咗,小朋友啲音其實都記到,不過要 blending的話要上堂老師教。買番屋企聽都抵,上堂時事半功倍。

回覆 siuyatyat 的帖子

想請問DVD係咪好有用? 朋友俾咗套書我, 但SET 1 欠咗DVD. 而我其實又有枝 IPEN (點讀筆). 問咗RASS可以補購DVD, 不過佢嘅OFFICE HOUR 同我嘅OFFICE HOUR 一樣, 唔知點抽時間上去佢哋OFFICE買.

回覆:siuyatyat 的帖子

係Rass果套呀,初時我覺得D插畫靚,歌好聽,點知真是幾好,所以再買4,5,6!
DVD都幾重要!

引用:係Rass果套呀,初時我覺得D插畫靚,歌好聽

原帖由 LAMPIKSHAN 於 16-08-04 發表
係Rass果套呀,初時我覺得D插畫靚,歌好聽,點知真是幾好,所以再買4,5,6!
DVD都幾重要!

...
dvd 好洗腦。我初初唔係好想佢睇咁多 dvd, 但原來最快入腦,唯有自己限佢時間睇

多謝大家意見, 我諗諗抽時間上佢哋OFFICE買番DVD.....

回覆:LAMPIKSHAN 的帖子

請問边到買?

引用:回覆+siuyatyat+的帖子 多謝大家意見,+我

原帖由 vpo0615 於 16-08-08 發表

多謝大家意見, 我諗諗抽時間上佢哋OFFICE買番DVD.....
請問在那買,Thx

回覆 kaki214 的帖子

可上佢哋個WEBSITE 望吓, 佢有一個團購網, 會有D一套套嘅產品特價發售; 另外上佢哋OFFICE買嘅話, 都有折.
‹ 上一主題|下一主題