用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 戒片
go

戒片

大家幾歲先同巨戒?要幾耐?黎緊要返全n班,面試時老師已經話要戒左巨,但我試左一個禮拜,個仔都係無咩意識,老師會幫手嗎?又驚老師接受唔到未戒片

回覆:戒片

幾大?我女兒返左一個學期,兩歳半才戒。太細未ready , 咪遲下才戒,返N著片好平常

引用:幾大?我女兒返左一個學期,兩歳半才戒。太

原帖由 貝珠 於 16-07-23 發表
幾大?我女兒返左一個學期,兩歳半才戒。太細未ready , 咪遲下才戒,返N著片好平常

...
我仔28個月,我係擔心老師唔知會點

放心、n 班通常每半小時就有排洗, 不過都最好試下介左佢, 因為怕太多小朋友, 老師唔一定照顧到

試下起床同佢立即去!

引用:放心、n+班通常每半小時就有排洗,+不過都

原帖由 KCHK 於 16-07-23 發表
放心、n 班通常每半小時就有排洗, 不過都最好試下介左佢, 因為怕太多小朋友, 老師唔一定照顧到

...
我岩停左戒片,巨喊得好勁,在唔係就一直忍,因我連褲都唔比巨著,可能巨真係未ready

千萬唔好比壓力佢, 你只可以好輕鬆左扮唔記得同佢著片, 同佢真係賴左都唔好話佢, 慢慢啦!

有無試過戒片褲?

試下用圖卡,影下他去vv,bubu的相,教他想vv就取圖卡,讓我們知道,我們就教他,這是vv,bubu,同埋試戒早上先,唔好穿任何尿片,穿內褲,捉他的手摸下面,然後配合講無片片,要BUbu or vv就出聲,久而久之就可以

引用:有無試過戒片褲?

原帖由 lawwct 於 16-07-25 發表
有無試過戒片褲?
有,都係濕

引用:試下用圖卡,影下他去vv,bubu的相,教他想v

原帖由 vincelo29 於 16-07-26 發表
試下用圖卡,影下他去vv,bubu的相,教他想vv就取圖卡,讓我們知道,我們就教他,這是vv,bubu,同埋試戒早上 ...
無用卡,但有睇video同圖畫,褲濕左都有比巨摸下,都無著片