用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 悉尼大學uncondition offer要等多久
樓主: me2
go

悉尼大學uncondition offer要等多久 [複製鏈接]

引用:回覆+me2+的帖子 那請問你的BEST+5科是否

原帖由 洋子 於 16-07-22 發表
回覆 me2 的帖子

那請問你的BEST 5科是否包括數學呢?澳洲大學計dse分數會同香港有出入gei, 如果你按照香港 ...
係包括數學。之前我哋反復詢問著agent數學是否計一半,佢話計全分。

知我者謂我心憂,不知我者謂我何求!

me2 發表於 16-7-22 13:53
係包括數學。之前我哋反復詢問著agent數學是否計一半,佢話計全分。
如果你的agent已經這樣回覆你的話, 那都放心d, 甘要快d追agent幫手再follow up.祝你囡囡儘快取得悉尼大學的正式offer!

Sydney U Core Math係當全科,但2017 年入學 Sydney U 語言治療嘅IELTS英文要求  :  Average Total :  7, sub band 亦不少於 7。

回覆:ricetaster 的帖子

多謝嗮咁多位家長,小女今早收到了悉尼U的uncondition offer。

ricetaster  Good to hear.  發表於 16-7-26 09:02

回覆 me2 的帖子

uncondition offer 是否一定收?

回覆 me2 的帖子

My daughter want to apply for language therapy. If IELTS overall 7, but writing is 6.0,  收唔收,? 要再考IELTS?

回覆 supercream 的帖子

以我所知大學以公平原則及確保學生將來在專業訓練, 執業上能應付各種族病人及口音, 英語溝通能力要好强, IELTS 唔足分一定唔得。

回覆 supercream 的帖子

一定收, 除非在限期內唔交學費, 無買認可國際學生醫療保險, 申請 student visa 驗身唔合格。

引用:回覆+me2+的帖子 My+daughter+want+to+app

原帖由 supercream 於 16-07-26 發表
回覆 me2 的帖子

My daughter want to apply for language therapy. If IELTS overall 7, but writing is  ...
要看每個學校不同專業的要求,一般除了overall過7之外,還要求單項均過7。有的有特別要求,比如昆士蘭大學,要求speaking 8

ricetaster  為UQ 嘅 medical science 科目係特別出名,所以入學要求好高。  發表於 16-7-26 18:28
‹ 上一主題|下一主題