用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 nursery
go

nursery [複製鏈接]

現住mk, 囡囡讀17-18年nursey,但本人住開港島,不太熟悉9龍幼兒園,請問大家有那幾間比較好可以提供給我, thx a lot
   1    0    0    0

My child goes to Harts in Prince Edward. They share Hong Kong Preschool's curriculum, you can check it out. 😊

九龍塘好多好既主流PN,有咩要求?你想HAPPY SCHOOL定名幼?

回覆 QQfishs 的帖子

HKPS, SC & LH are all famous happy schools + 名幼.

引用:現住mk,+囡囡讀17-18年nursey,但本人住開港

原帖由 stephanielui 於 16-07-17 發表
現住mk, 囡囡讀17-18年nursey,但本人住開港島,不太熟悉9龍幼兒園,請問大家有那幾間比較好可以提供給我, thx ...
還有啓思,York, tutor times, 迦南⋯⋯
我覺得nursery九龍比港島多選擇,但K1 女龍校港島多選擇好多。

唔駛國際,我覺得貴, 普普通通比較好就ok 了

York同 tutor times 都算貴
LH, KM, HKPS, SC 依四間我個人覺得係九龍比較好同多人想入既PN,比你參考下。

thanks so much

LH, KM, HKPS, SC <==想問即係邊間??唁好意思, 新手媽媽...............唔係好知d校名..........

回覆 MON1119 的帖子

LH,  學之園
KM, 劍嗚
HKPS, 樂基
SC 國際英文
‹ 上一主題|下一主題