用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友學游水,1對1私人教練,通常收費幾多 ...
go

小朋友學游水,1對1私人教練,通常收費幾多 [複製鏈接]

如題

bktcc  版面充PM或相關內容,現關閉主題  發表於 16-12-8 11:42
   2    0    0    0

$150~700都有,我仔4歲開始學
第1個150,體院學生,成日放飛機,1個月應該上8堂,但實則3堂
第2個150,泵波鐘,明明阿仔有能力游係都要佢用浮板,上左約13堂,out
第3個150但小班,第2堂已可游25米以上,第5堂已游500米開始操水
我女8歲學,用第4個$450(1.5hrs 1對2),第4堂已可游10米

記住要試啱教練,唔啱就要換,有d為錢會拖長時間教

回覆 仔仔錫錫你 的帖子

你小朋友學咩式先?我女個教練教背泳先

1對1 300-400 入場費另計。
再貴果d睇程度。
有上有d有埋水底拍攝在電分析動作。

回覆:小朋友學游水,1對1私人教練,通常收費幾多

我個囝4歲,同佢報左史X福,上左8-9堂左右,仲未夠膽入個頭落水, 因試過鼻入水,所以好驚,教練又好似冇咩方法幫佢克服,係咪泳會教練教游水會差d呢?係咪應該出面搵1:1

回覆 Wai418 的帖子

我覺得1對1學好d,最多1對2因為之前學過d1對4,5
學左成個暑假都係學踢水

引用:我個囝4歲,同佢報左史X福,上左8-9堂左右

原帖由 Wai418 於 16-07-15 發表
我個囝4歲,同佢報左史X福,上左8-9堂左右,仲未夠膽入個頭落水, 因試過鼻入水,所以好驚,教練又好似冇咩 ...
有冇想過自己同佢玩下水先呀?驚鼻入水,唔好嚇到驚左水,見個幾個小朋友上上下就驚左唔肯上堂

引用:回覆+Wai418+的帖子 我覺得1對1學好d,最多

原帖由 ching12345 於 16-07-15 發表

我覺得1對1學好d,最多1對2因為之前學過d1對4,5
係啦,e家淨係見佢不停踢水

引用:Quote:原帖由+Wai418+於+16-07-15+發表我個

原帖由 zebrabb 於 16-07-15 發表
有冇想過自己同佢玩下水先呀?驚鼻入水,唔好嚇到驚左水,見個幾個小朋友上上下就驚左唔肯上堂

...
沖涼個陣已經借d e淋下佢塊,不過去到泳池淨係肯鼻以下浸水

我仔由6歲起學都喊, 又係唔肯放頭入水, 到依家已識晒游水, 但我照比佢繼續學, 我覺得個教練幾有耐性.

阿仔之前學過史X福,初初都係因試過鼻入水,所以好驚,教練只係識惡佢…同埋我覺得佢好商業化、每個分區內容運作又混亂,想問野時無人答到我!最重要係啲教練無咩愛心,所以如果你小朋友仲細的話我唔會推薦你去史X福

market price is $500

仔仔錫錫你 發表於 16-7-15 09:07
$150~700都有,我仔4歲開始學
第1個150,體院學生,成日放飛機,1個月應該上8堂,但實則3堂
第2個150,泵波 ...
請介紹

請介紹

回覆 仔仔錫錫你 的帖子

450蚊好貴

我仔3歲4個月開始學,1-1,$400/lesson,每堂一小時,學咗6堂識背浮踢腳及游到10米,我好滿意。咁細個一對一先學到,尤其是首先要克服放頭入水。

史X福 真的 waste $$$, 我女由K2 學到2年班, 仲未識游.. 我就係貪近唔使搭車,但原來 waste 咗我唔小$ ..

跟住到我女5年班暑假開始, 再學.今次唔慳啦.. 1:1 $ 300 / lesson , 要比亞sir 入場費.. 到今個暑假識游了.. 5年班開學就停, 到6年班keep 住once a week . 頭尾計當一年吧!!

我女係hea 型. 同好睇人教.. 呢個亞sir 轉蛟快.. 我女同佢夾到..

泳會的話我覺得泳天好,好似好多學校包括國際學校都是泳天教。
私教一對一,或二。好處是可以在屋苑會所泳池,唔使搭車,而且時間靈活。試過300/h 同400/h   。 都教的好好。

Wai418 發表於 16-7-15 22:29
我個囝4歲,同佢報左史X福,上左8-9堂左右,仲未夠膽入個頭落水, 因試過鼻入水,所以好驚,教練又好似冇咩 ...

我個女同你一樣,個陣4歲半,又係去史x 福學左成年都唔識浮,次次都唔想上堂,我覺得教練可能鬧過佢,搞到佢怕左,最後搵左私人1對1, $400一個鐘,好貴,同學仔媽咪介紹,上左六堂已經自己游到20米,同埋miss 主要用英文教,練埋oral, 咁樣好似抵番d
‹ 上一主題|下一主題