用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正媽咪~~ Part II
樓主: Alexismama
go

培正媽咪~~ Part II [複製鏈接]

Re: 培正媽咪~~ Part II

brianma

預備走人     

Alexisma
個天好黑,記得帶傘呀   

喂喂喂...

做物d老友記叫極都唔出黎???      有時間就上吓黎啦,好掛住你地!!

仲想問"中秋節"個本主題書係咪老師收起左?我係屋企搵極都搵唔到,問呀女佢話係盧先生收起左... 好似唔係好信得過....

Lulu0820

Lulu0820,

呢排輪到我病到c 呀!感冒兼發燒,唉!我請左1日病假咁大把咋! 唔得閒同你地報料添。

中秋節本書係盧老師叫同學帶返學校架!已收左。你要信下卓妍,知冇?

希仔密探最鍾意報料話邊個同學"哭 " ,佢而家直頭叫我打電話通知一聲人地媽咪,因為要同小朋友傾下先至得!    佢話之前有猜燈謎,盧老師問:猜一樣樂器,用手拍既。希仔話咁答案咪鼓囉!    不過佢舉手唔夠人地快,答中有棉花糖架!佢話曼旭有2粒,知衡舉好多次手。   

Candice1128,

Thank you thank you!!!多謝你報料!你知卓妍d前科唔係幾好,講d嘢信唔過,我以為佢整唔見左本書又係到亂"up"!唔怪得有一日佢攞左粒棉花糖返黎,我問佢邊個比,佢話盧老師,仲話唔係個個有,要乖同答"arm"先有,我又以為佢亂"up",無理佢tim     ,好彩有你報料咋,以後要多d信吓佢!

你要多多保重呀!依家d天氣好易令人唔舒服,wing-wing同老公都食緊藥,真係要小心身體!多d休息呀!    

Lulu0820

Lulu0820,

咁卓妍都大個女了,最好報多D料比我地知啦! 希仔頭先話我知,佢有一日係課室門口立正既時候,聽到班房有同學咸 ,原來係知衡,好多同學走去睇,佢仲話自己企好前,不過唔知發生什麼事。   :tongue:

lulu0820:

其實我日日都有上來架,不過只是 ROM,read only。所以如果你地出來我就立即現身架,我日日都有同Candice msn架。有時都有同Mandy & Anita 講吓電話,呢2日凱喬有發燒,冇返學。

明天凱喬會去溜冰呀,下午2時至3時左右,有冇時間來探班?佢呢2個月夾埋都係學左4堂,睇怕佢都有排學了。         
小蕎媽媽

Lulu0820,

係呀,而家我同小蕎媽媽返工都可MSN架,我同qk就貓黎貓去,間中同校長通下電咁囉! 用完w27既美白後,我地變晒日美人了! :tongue:

小蕎媽媽,

終於都出現嗱!!!以為你忙物tim!做物你打比佢地唔打比我???    我有陣時唔錦打比你地,驚左住你地做嘢,晚頭有時老細又霸住部機,幾難得先上到黎free吓,但又成日唔見你地,差d悶c我!   

凱蕎有無事呀?而家d天氣真係好容易病,要小心身體!聽朝等呀女起身我問吓佢去唔去溜冰,佢上次因為刨完冰學,唔小心跌左一吓好痛,所以d輪唔係好肯去溜冰!

Candice1128,

可能卓妍比我既印象唔好,所以我最鐘意既報料員都係希仔,又快又準!       

老細又出現    ,下次再同你地chat過!Candice1128,你都要早d訓,保重身體呀!   

Lulu0820   

Lulu0820:

Good morning!

唔好  我 ,好啦我都打多d電話比你啦。而家真係早訓左,上到來bk又唔見d老友,有時post 左message都冇人回應,所以都冇post。淨係同candice msn吓。

天氣真係唔係幾好,校長話學校都好多小朋友病,所以真係要小心d,凱喬又冇流鼻水,又冇傷風,好似冇什麼病徵,只有喉嚨痛,咁就發燒發左3晚,係昨晚冇燒,咁我都安樂d。佢冇燒就好生猛,但一來就謝哂。我最怕佢成日都係半夜燒,有什麼事都好麻煩。而家冇事我就最安樂了。

Wing Wing咁細個好易病,聽到我都覺得好擔心。全家最醒都係你 ,你都要小心d,你一定要有足夠精神先可以照顧佢地。

卓妍而家都大個左好多啦,已經4 years old啦,佢報料會越來越準確,你要信任佢架,佢之前重係細,唔識表達。
小蕎媽媽

lulu0820,

我都叫你得閑call我啦, 如果我唔得閑,我會告訢你嗎!!!!

中秋節本書收回, 我唔知喎, 仲係屋企,點算???

Good Morning

Morning Morning   

Heilai,Alexisma
今日佢地唔駛返學,Brian就晨早7點起身,仲叫埋我話唔駛返工喎,出面有危險     

Alexisma
天公不做美,你ge貨要明天交收lu

Alexisma,Heilai
30/10 ge時間已派左,分2場,Andy上半場2:15開始,Brian下半場7:15分開始,我同Daddy果日一定會變望仔石,由朝等到晚,仲要買兩場飛   

Brian & Alexis ma:
   二 小 姐 9:00a.m. 先 wake up     

Brian ma:
   c 羅      
brianchungma 寫道:
Alexisma,Heilai
30/10 ge時間已派左,分2場,Andy上半場2:15開始,Brian下半場7:15分開始,我同Daddy果日一定會變望仔石,由朝等到晚,仲要買兩場飛   

Heilai
今次c硬,第二朝起身返學仲c     

Brian ma:
    5 會 太 late 完 呀    

Heilai
Brian ge 下半場係由7點3開始,佢仲要被編排在下半部先表演,我諗都起碼8點半至9點,我估計攪得梨起碼10點半至11點先走得    係呀,我尋日同高班ge媽咪傾開,佢地話今年培正係冇得去博下運氣喎

Brian ma:
     叫 Brian & Andy上 car 立 即       :-|
      why 你  尋日同高班ge媽咪傾       培 正 一直 5 比 ga  

早晨呀, 老友

今日未夠七點我就開電視睇佢地使唔使返學, 一睇唔使又再瞓過

brianma, 咁你會唔會帶住andy同brian睇表演呀, 如果會咁佢地兩個都會好辛苦喎。我問左yip's啦, 阿女唔使表演, 但上堂場地要改兩日囉, 要出tst, 我就話唔去, 叫扣錢, daddy又話無所謂, 佢帶佢出去喎, 但我話一日係1/10 ph, 一日係8/10家長日, 果日我又係長周, 工人又放假, 點搞呢?? daddy就唔出聲囉。
brianchungma 寫道:
Heilai
Brian ge 下半場係由7點3開始,佢仲要被編排在下半部先表演,我諗都起碼8點半至9點,我估計攪得梨起碼10點半至11點先走得    係呀,我尋日同高班ge媽咪傾開,佢地話今年培正係冇得去博下運氣喎

Alexisma
暫時淨係知表演ge時間,仲未知details,如果Andy表演完話走得,佢一定要等埋細佬先走架

Heilai
星期日Brian跳舞咁岩有個高班ge同學一齊跳,佢仲係上年同Brian一架校車,味熟d可以傾下計囉
‹ 上一主題|下一主題