用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問best five 20分,可入工程嗎?
樓主: fanho
go

請問best five 20分,可入工程嗎? [複製鏈接]

回覆 fanho 的帖子

恭喜! 大家的小朋友都要加油呀!

frankiehokk 發表於 16-8-8 23:46
回覆 mega_yi1 的帖子

A3。今年City 的eng 最低可能收20分,因我朋友的囝同是20分但City無收佢。 ...

總分一樣,但各科分數組合不同也會有不同情形。

回覆 bforbtec 的帖子

Hello bforbtec,
多謝資訊! 請問MA1200是甚麼? 你見意早點睇書,是否睇關於Phy, Chem, Bio 的書? 或有好提議? 唔該!

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=42413699645170424163

click MA1200.ZIP

應該就有

個課程好多大陸教授 同香港教授

tutor 多大陸人

science 三科, 三選二,  phy,chem,bio

phy dse 高分, sem 1 選phy

sem 2 選chem

如果背野叻, 就 選bio, 不要選phy

數學不好, 不要選物理, 仲難過alevel phy

上tutorial, 20人左右 week 1

最後一路上堂只有 3,4個人上來tutorial

你預自己仔女7成機會走堂!!

執生!
js1205 , year 1 比較難捱的四科是MA1200, MA1201 , CHEM BCH1100 , 及PHY  AP1201
chem,bio,phy 教授會有ebook, 筆記可以提早看

每本書厚過枕頭!

frankiehokk  thanks!  發表於 16-8-12 08:06

獨立屋 發表於 16-8-11 15:26
請問JS1201容易讀嗎?

JS1205與JS1201將來那科出路較好?
JS1201 不容易讀
考得好, 表達能力強, 邊科都出路好

好難答你那科出路較好

醒目開學勳章

引用:回覆+llmom+的帖子 入City+U,+1205+Electr

原帖由 frankiehokk 於 16-08-08 發表
回覆 llmom 的帖子

入City U, 1205 Electronic Eng.
恭喜

frankiehokk  thanks!  發表於 16-8-14 21:46
‹ 上一主題|下一主題