用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華2017-18交Form
go

英華2017-18交Form [複製鏈接]

請問已參加英華2017-18小一簡介會的家長,交form流程是怎樣?是不是入禮堂前要講明會交Form,因要取一個籌?之後交Form次序要跟籌號?

有沒有已交Form的家長可以Update下大約收到幾多form (i.e. 收據號碼大約幾號?)過千未呢?Thank you very much!

1    0    0    0

回覆:英華2017-18交Form

我是上年考英華嘅家長,雖然唔知今年交表流程如何。根據經驗,越遲交表越好,盡量唔好係簡介會當日交表。因為每日至少有一千人交表,如果係最遲個日交表,跟簡介會當日交表,面試日期相差竟然可以有一個月。上年大約有4300人參加第一輪面試

引用:我是上年考英華嘅家長,雖然唔知今年交表流

原帖由 咪臣 於 16-07-13 發表
我是上年考英華嘅家長,雖然唔知今年交表流程如何。根據經驗,越遲交表越好,盡量唔好係簡介會當日交表。因 ...
面試日期上年是根據交表所發嘅收據而定

謝謝你! 咪臣! 所以想Share下交到幾. 等大家都有個心理準備! 請問取籌時會否已記錄低小朋友?

引用:Quote:原帖由+咪臣+於+16-07-13+發表我是上

請問即是越遲交越早見定點?

引用:Quote:原帖由+咪臣+於+16-07-13+發表我是上

我是上年考英華嘅家長,雖然唔知今年交表流程如何。根據經驗,越遲交表越好,盡量唔好係簡介會當日交表。因 ...
個人喜好,我perfer早d考,如果遲1個月即9月尾考,可能撞更多其他小學面試,相差1個月小朋友能力分別唔大,每年大約都考類似嘅問題,知道考咩都冇用,最重要係小朋友禮貌及反應。

簡介會當日報名有dvd送。咁之後交果d有無得送?

MSKAKACHAN 發表於 16-7-13 11:43

越早交表,越早見第一次面試

舊年第一第二輪面試係按考生編碼次序見

早交好d, 我小朋友上年考,越早考第一唔駛撞面試高峰期,第二眼見朋友仔越遲去考,題目越出越深,第三我跟據上年入2nd in既情況,似乎越早入表,越大機會有2nd, 因為佢放晒上網,編號越前,我數過入2nd既人數明顯較多。

引用:早交好d,+我小朋友上年考,越早考第一唔駛

原帖由 siusiufun2010 於 16-07-13 發表
早交好d, 我小朋友上年考,越早考第一唔駛撞面試高峰期,第二眼見朋友仔越遲去考,題目越出越深,第三我跟 ...
認同,所以我上年也是早交表,8月尾考無撞其他學校,但有些人遲交表,咁啱9月中星期六考,係面試高峰期,撞正其他學校面試。遲考的確可以收吓風,但撞期機會也較高。

冇去簡介會,今日交,已經二千八百幾

引用:冇去簡介會,今日交,已經二千八百幾 +

原帖由 Minnie11 於 16-07-14 發表
我剛剛交左返到屋企。等15分鐘交得,好爽啊。帶埋阿仔去,佢都幾鐘意學校環境。

引用:冇去簡介會,今日交,已經二千八百幾 +

原帖由 Minnie11 於 16-07-14 發表
咁快啦

‹ 上一主題|下一主題