用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港小童群益會樂緻幼稚園九龍灣
go

香港小童群益會樂緻幼稚園九龍灣 [複製鏈接]

佢有n班, 但我睇到佢寫"為輕度弱能兒童提供照顧及訓練,啟發他們的基本技能,作為日後發展的基礎。入讀兒童需經由社會福利署復康服務中央轉介系統轄下的弱能兒童學前服務子系統轉介"
咁係唔係唔好報正常小朋友不可能讀此間?
各jm有係讀此間,可否分享下, 因觀塘n班少.謝謝,
   1    0    0    0

引用:佢有n班,+但我睇到佢寫"為輕度弱能兒童提供

原帖由 traceyto 於 16-07-11 發表
佢有n班, 但我睇到佢寫"為輕度弱能兒童提供照顧及訓練,啟發他們的基本技能,作為日後發展的基礎。入讀兒童 ...
普通小朋友可報,我女考咗收am,但interview感覺唔好,問咗其他人意見都唔太理想,最大優勢係平

即有言語/輕度弱智/自閉症的小朋友也可入讀,有轉介去。
好多學校都有相關服務

回覆 pm1202 的帖子

咁你最後有無俾你個女讀?

pm1202 發表於 16-7-12 08:43
普通小朋友可報,我女考咗收am,但interview感覺唔好,問咗其他人意見都唔太理想,最大優勢係平

...

請問點感覺唔好呀?聽講呢間都好多人報,可能觀塘區少N班。你最后決定讀邊間?

引用:回覆+pm1202+的帖子 咁你最後有無俾你個女

原帖由 traceyto 於 16-07-12 發表
回覆 pm1202 的帖子

咁你最後有無俾你個女讀?
無呀

引用:Quote:pm1202+發表於+16-7-12+08:43+普通小

原帖由 calylam 於 16-07-12 發表
請問點感覺唔好呀?聽講呢間都好多人報,可能觀塘區少N班。你最后決定讀邊間? ...
打大段字唔見晒。

老師無表情無耐性,問人問題但唔聽你答,問家長都係咁,考指令無耐性睇,dead air,最後突然話見完。

最奇怪咁都有offer。

問讀緊家長覺得室內空氣唔流通,成日好多小朋友病,老師一般。

但佢有全日班,又平,都有人喜歡。

pm1202 發表於 16-7-13 01:50
打大段字唔見晒。

老師無表情無耐性,問人問題但唔聽你答,問家長都係咁,考指令無耐性睇,dead air,最後 ...

咁你知唔知九龍灣或牛頭角附近有邊間N班好?THX

pm1202 發表於 16-7-13 01:50
打大段字唔見晒。

老師無表情無耐性,問人問題但唔聽你答,問家長都係咁,考指令無耐性睇,dead air,最後 ...
咁係唔係這間一般, 你最終選左邊間?
你知唔知藍田靈糧,救世軍,啟思,花園大廈浸信會N好唔好?

回覆:traceyto 的帖子

我都想知花園大廈浸信會好唔好

Loklok0023 發表於 16-7-18 14:33
我都想知花園大廈浸信會好唔好
上年有報,花園大廈浸信會的行政好吋, 可能是好多人報, 你要追緊的日子,唔係會無幾

traceyto 發表於 16-7-11 10:26
佢有n班, 但我睇到佢寫"為輕度弱能兒童提供照顧及訓練,啟發他們的基本技能,作為日後發展的基礎。幼稚園 ...
上年有報, 感覺OK, 老師同ee好nice,行政清晰, 收左我B,交晒錢,但最後無讀, 因有近家的幼兒園後來收左我B,因我有幾次中午時去交form見的幼童好乖.并且無mud K1 位給外人報, 相信留給這學校的幼兒班升上, 所以我自己幾鍾意這學校

traceyto 發表於 16-7-13 11:26
咁係唔係這間一般, 你最終選左邊間?
你知唔知藍田靈糧,救世軍,啟思,花園大廈浸信會N好唔好? ...
藍田靈糧是好出名的,連報名都full, 救世軍我沒報

ngng0101 發表於 16-7-18 16:24
上年有報, 感覺OK, 老師同ee好nice,行政清晰, 收左我B,交晒錢,但最後無讀, 因有近家的幼兒園後來收左我B,因 ...
想問下你讀緊樂緻?岩岩學校有offer 比我,唔知讀唔讀好!呢間學校比輕度弱能兒童讀?

chowi 發表於 16-7-18 18:37
想問下你讀緊樂緻?岩岩學校有offer 比我,唔知讀唔讀好!呢間學校比輕度弱能兒童讀?
...
我B無讀樂緻, 其實有D慈善團體都會比輕度弱能兒童入讀, 又唔係全班都係弱能兒童, 但如果你介意就再考慮下lor

ngng0101 發表於 16-7-18 16:24
上年有報, 感覺OK, 老師同ee好nice,行政清晰, 收左我B,交晒錢,但最後無讀, 因有近家的幼兒園後來收左我B,因 ...

請問你B讀左邊間呀?
‹ 上一主題|下一主題