用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 某些升中學13号考英文串連試
樓主: amy0107
go

某些升中學13号考英文串連試 [複製鏈接]

引用:我都係咁,我問需要交成績表副本嗎?學校話

原帖由 小高高2004 於 16-07-11 發表
我都係咁,我問需要交成績表副本嗎?學校話不要。而且小兒要考英文串連試。但前面註冊果位同學就要交成績表 ...
應該个个都要交啊!

我都係無叫比成績表

回覆:某些升中學13号考英文串連試

我仔 only 考12號,不過學校通告已寫如請假,就要補回小六全年度成績表以作分班之用。
我地同學仔師兄/師姐為佢地爭取到錯band 1學額,為人為己,學校班同學仔都一樣會盡全力考好pre S1 為師弟/妹延續下去

引用:我仔+only+考12號,不過學校通告已寫如請假

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 16-07-12 發表
我仔 only 考12號,不過學校通告已寫如請假,就要補回小六全年度成績表以作分班之用。
我地同學仔師兄/師姐 ...
如果ps1考得好,但成績反而麻麻,
會唔會跌落中文班呀!

引用:Quote:原帖由+洋蔥頭媽咪+於+16-07-12+發表

原帖由 amy0107 於 16-07-12 發表
會唔會跌落中文班呀!
P5一6成績表現麻麻,會影響分班嗎?

amy0107 發表於 16-7-12 22:26
會唔會跌落中文班呀!

要睇你間中學嘅安排,好多中學都會用pre s1 作分班試,中/英文班或精英班,唔會睇小五/小六成績,因為pre s1大家考同一份卷比較公平及容易反映實力。
‹ 上一主題|下一主題