用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 協康伴我雲彩路
go

協康伴我雲彩路 [複製鏈接]

有冇人讀過伴我雲彩路?有用嗎?

0    0    0    0

回覆:coechow 的帖子

我讀過一年,特殊導師教,有愛心,課程有大肌小肌,言語。適合我小朋友,但不要期望似出面幼稚園程度。一星期20分鐘單對單,學自理多。每月一堂觀課講進度(每小朋友不同),會建議家居訓練,及排協康單對單治療會有優先。

引用:我讀過一年,特殊導師教,有愛心,課程有大

原帖由 DollyCC 於 16-07-09 發表
我讀過一年,特殊導師教,有愛心,課程有大肌小肌,言語。適合我小朋友,但不要期望似出面幼稚園程度。一星 ...
是否沒有3T?

引用:無 +

原帖由 DollyCC 於 16-07-09 發表
我想問當時你讀伴我雲彩時,有冇再加協康另外的個別訓練?

回覆:協康伴我雲彩路

我囡未排到S位前,我比佢讀呢個,一個禮拜返4日,密集式訓練都返左成年幾,幼兒導師教上堂好似返幼稚園咁 。

引用:我囡未排到S位前,我比佢讀呢個,一個禮拜

原帖由 waiwai2468 於 16-07-10 發表
我囡未排到S位前,我比佢讀呢個,一個禮拜返4日,密集式訓練都返左成年幾,幼兒導師教上堂好似返幼稚園咁  ...
協康會 - 青蔥計劃 :: 伴我雲彩路-學前發展遲緩兒童基礎訓練報名表
http://slp.heephong.org/cht/training/detail/Min-Deve-Schi-Tai%20Hang%20Tung

回覆:waiwai2468 的帖子

謝謝你的回覆!
但我擔心只有特殊老師會否不足夠?要否加其他個別訓練?如是,費用是頗大的……現正考慮中。
還是只做三T個別訓練?可否比比意見

我有額外上St, Pt.由於上緊伴我雲彩路,所以可以優先排3t. 同夾埋時間

‹ 上一主題|下一主題