用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 EASTER 2017
go

EASTER 2017

想問問大家的学校是否3月25日開始放假呀?!巧長假呀!!除左回家、去HOST FAMILY,想請教有没有其他節目? 謝謝。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

推推先!! 
Mighty
自分に負けるな!!

引用:想問問大家的学校是否3月25日開始放假呀

原帖由 Mighty 於 16-07-05 發表
想問問大家的学校是否3月25日開始放假呀?!巧長假呀!!除左回家、去HOST FAMILY,想請教有 ...
阿細就7/4先放假,返香港,22/4飛返學校!

但其実学校HOLIDAY何時開始、我看自己個間、3月25日ー4月18日、好離譜、成個月!!
Mighty
自分に負けるな!!

回覆:EASTER 2017

我仔的復活節假都廿幾日,四月一日開始

醒目開學勳章

阿仔學校放4/05-4/23

睇来20幾日吾少得噃! 全部打道回府嗎? 我個女原先讀国際的、都没有這多假、所以都幾震驚 
Mighty
自分に負けるな!!

我仔學校 25/3 - 19/4

demio 發表於 16-7-7 02:17
我仔學校 25/3 - 19/4
你係STATE BOARDING SCHOOL.  琴日再問学校、原来SCHOOL WEBSITE資料有誤、是NEW WEBSITE,転接期。 HOLIDAYS是31/3-18・4.  都好D。
Mighty
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 16-7-7 10:17
你係STATE BOARDING SCHOOL.  琴日再問学校、原来SCHOOL WEBSITE資 ...
Public Boarding School ar~~~ 不過佢一星期返6日學,另一年只有2個 Exeat, 所以假期比較長

demio 發表於 16-7-8 01:59
Public Boarding School ar~~~ 不過佢一星期返6日學,另一年只有2個 Exeat, 所以假期比較長 ...
基本満意学校嗎? 一年得2個EXEAT、太好了、我個間好多下、幾煩、之前吾識、無留意AR。
Mighty
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 16-7-8 12:49
基本満意学校嗎? 一年得2個EXEAT、太好了、我個間好多下、幾煩、之前吾識、無留意AR。 ...
滿意呀!我地報名時都無留意呢D嘢,重以為間間學校都係咁,呢家先知係有唔同。

醒目開學勳章

demio 發表於 16-7-8 01:59
Public Boarding School ar~~~ 不過佢一星期返6日學,另一年只有2個 Exeat, 所以假期比較長 ...

請問什麼是public boarding school? 要英籍才可以讀嗎?

3b 發表於 16-7-11 11:23
請問什麼是public boarding school? 要英籍才可以讀嗎?
唔係呀!可能我之前講得唔清楚,其實等同 Independent secondary school, 即係寄宿中學,要交學費,任何人都可以申請。

demio 發表於 16-7-22 23:10
唔係呀!可能我之前講得唔清楚,其實等同 Independent secondary school, 即係寄宿中學,要交學費,任何人 ...
未有時間研究点解、好奇怪、係英国 PUBLIC SCHOOL其実係指 PRIVATE OR INDEPENDENT SCHOOL. 可能我之前有留意、所以就明白DEMIO的意思、始終是収銭的、所以都会[物尽其用]、少HOLIDAYS。我地D STATE SCHOOLS, HOLIDAYS就相対較長
Mighty
自分に負けるな!!

請問有没有家長可分享下、EASTER不想回来、在英国如何渡過? 有何種RESIDENTIAL CAMPS好玩? 
Mighty
自分に負けるな!!

回覆 Mighty 的帖子

My son will have two weeks of Easter holiday. Will sign him up for golf.

Guardian 發表於 16-10-18 08:17

My son will have two weeks of Easter holiday. Will sign him up for golf.
In UK?  Residential camps? and which organization?
Mighty
自分に負けるな!!

In the UK. Day camp not residential camp.