用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教中心幼稚園 help!你地會點choose
go

help!你地會點choose [複製鏈接]

基督教中心幼稚園同迦南幼稚園都收左我仔! 你地會點選?迦南我又有交田註冊錢!校服!但基督教中心好似又好又有學券!

0    0    0    0

回覆:help!你地會點choose

2間都有收我女女,但我最後選基中,因為小班教學,同埋我感覺基中老師較有愛心

回覆:popopaco 的帖子

一班幾多人?你交左cannan 費用未?

回覆:donnacheung0224 的帖子

有d入話基中無迦南學術好!

入得黎呢度問, 呢度既家長梗係覺得基中好啦
個人都覺得基中好D, 校長雖然較惡同較嚴少少,
但整體黎講我覺得學校既老師同姐姐/EE等都幾好...
學校亦唔會咁PUSH (當然家長自己PUSH另計)...

回覆:Chirley 的帖子

thx u

Chirley 發表於 16-7-7 10:33
入得黎呢度問, 呢度既家長梗係覺得基中好啦
個人都覺得基中好D, 校長雖然較惡同較嚴少少,
但整體 ...
都會PUSH㗎,仔仔讀K1時認中文字比較差,老師都會提下你叫你跟進下!
如果當日唔係老師咁講,小朋友升到K3都唔會對中文認字咁有興趣

donnacheung0224 發表於 16-7-4 18:49
基督教中心幼稚園同迦南幼稚園都收左我仔! 你地會點選?迦南我又有交田註冊錢!校服!但基督教中心好似又 ...
基中仲有CALL WAITING?

回覆:masarubb 的帖子

一星期之前的啦!

b16a 發表於 16-7-13 13:02
都會PUSH㗎,仔仔讀K1時認中文字比較差,老師都會提下你叫你跟進下!
如果當日唔係老師咁講,小朋友升到K3 ...
呢個真係唔覺學校PUSH..但如果令到小朋友對學習有興趣而唔係驚既...都好

過來人,這是一間很好的學校,老師超有愛心,經常打電話更新女兒的學習或問題。我地下午班上午班都讀過,經過幾個老師,全部都教得很好,校園有戶外的,冇咁易病。地點也很滿意,囡囡很喜歡上。佢係一間以學生為本的學校,呢個好重要,沒有多左的admin老師去做,時間都放在學生身上,又小班學習。如果想考更好的學校,其實父母都不能lazy. 讀間間都係要自己來。
(囡囡k讀龍校)

去年我囡都有基督教中心及迦南的N班offer, 選擇了中心。一年後的今天回看,這是十分正確的決定。中心的老師真的好好!

‹ 上一主題|下一主題