用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 女女K2淨係學過三個月琴,見小學時輸洩d ma? ...
go

女女K2淨係學過三個月琴,見小學時輸洩d ma? [複製鏈接]

女女K2,淨係學過鋼琴(因嗰間師資唔太好已無學),見小學既時候比起好多人係咪洩底好多?

其實真係好唔想同人比,可能真係有小朋友學得多野,又有證書,咁學校多數都揀個勁d la:(

0    0    0    0

學琴除非好勁,好talented的水平,否則無用ga,唔使担心。

引用:學琴除非好勁,好talented的水平,否則無用

原帖由 Jane1983 於 16-07-03 發表
學琴除非好勁,好talented的水平,否則無用ga,唔使担心。
Oh...多謝你呀Jane,開心左dd:)

Jane1983    發表於 16-7-3 08:57

引用:女女K2,淨係學過鋼琴(因嗰間師資唔太好已無

原帖由 Lifeisgood418 於 16-07-03 發表
女女K2,淨係學過鋼琴(因嗰間師資唔太好已無學),見小學既時候比起好多人係咪洩底好多?

其實真係好唔想同 ...
唔好當校方咁膚淺,曾見過校長明言家長安排太多太緊密的幼稚園課後班會令孩子冇足夠時間休息及玩,她不會選這些家長。

唔好睇咁多赢在X X前,也不要盡跟別人的做法,讓自己孩子健康成長。

Barbe    發表於 16-7-3 13:30

回覆:Lifeisgood418 的帖子

学術同面試表現重要得多。

面試表現好過張cert,  如面試差, 有幾多張都冇用

我諗, 有SENSE嘅校長都唔會根據CERT嘅數量嚟揀學生啩???

回覆:女女K2淨係學過三個月琴,見小學時輸洩d ma?

如果你target津校,cert 是無用的

‹ 上一主題|下一主題