用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 深水埗"聖方濟愛德小學"程度如何呢? 中一派位派得 ...
go

深水埗"聖方濟愛德小學"程度如何呢? 中一派位派得好嗎?? [複製鏈接]

深水埗"聖方濟愛德小學"程度如何呢? 中一派位派得好嗎??

請比些意見

醒目開學勳章

Re: 請問知不知深水埗"聖方濟愛德小學" 好唔好呢

應該唔係。不過呢間學校程度幾高,深水埗區數一數二。

以前未轉全日都是用這個校名,是兩間不同學校用一間校舍,現在這間校舍是一間舊中學校舍的。
如果不計私校,程度上也數一數二好。

hello  

Thank you    但係現在舊果間仍然是"聖方濟各英文小學"喎, 不是中學喎
Mandy2002 寫道:
以前未轉全日都是用這個校名,是兩間不同學校用一間校舍,現在這間校舍是一間舊中學校舍的。

hello

Thank you for your reply   
咦........妳有無小朋友架 :
Fatty 寫道:
應該唔係。不過呢間學校程度幾高,深水埗區數一數二。

醒目開學勳章

有個仔仔,九月要報小一啦!所以我都睇緊小學資料。

mememo 寫道:
hello

Thank you for your reply   
咦........妳有無小朋友架 :

hello  Fatty

妳有無心儀的小學呀...........妳係咩校網

醒目開學勳章

我剩係心儀陳守仁, 入到就唔洗煩啦!

mememo,

你有冇睇過聖方濟愛德小學的視學報告呀 ?  如未睇就 click below 啦 !!

Click here

Mandy2002 寫道:

還有那間是數一數二的好學校呢在shamshuipo.

hello

Thank you ! 你比我的看不到, 是否是小學概覽   
WSWM 寫道:
mememo,

你有冇睇過聖方濟愛德小學的視學報告呀 ?  如未睇就 click below 啦 !!

Click here

hello Fatty

嘩))))))) 好野"泥" 喎    係咪直資架???  
有無second choice呀
Fatty 寫道:

我剩係心儀陳守仁, 入到就唔洗煩啦!

我指愛德現在的校舍以前好似是中學校舍,而不是現在的千禧校舍。

醒目開學勳章

陳守仁係直資架! 聖方濟各我都好鐘意呀!
唉!入到先諗啦

mememo 寫道:
hello Fatty

嘩))))))) 好野"泥" 喎    係咪直資架???  
有無second choice呀[quote]

"聖方濟愛德小學"是津貼小學,要參加政府派位

聖方濟各小學是私立小學,要報名interview and quiz。

兩間都不錯,聖方濟各小學程度出名高。

Hi 各位媽咪請給意見 :

1)聖方濟愛德小學有20分(校友), 入讀機會有幾大?
2)聖方濟愛德小學 via  美華(只有15分), 邊間好D?
3)聖方濟愛德小學 via 聖方濟各兩間都收,點樣choice?
4)  聖方濟愛德小學功課,測驗多唔多?
5)讀聖方濟愛德小學的學生愉快嗎?
6)聖方濟愛德小學多唔多課外活動?
7)聖方濟愛德小學有沒有校車?

請聖方濟愛德家長分享一下學校生活, 謝謝!

yuekinwai

但這兩間學校是同一校監喎........大家的成績好似差不多喎.......聖方濟愛德同聖方濟各成績相差幾%咋喎好似......

在 Shamshuipo 區, grad fr St. Francis, I know band 1 boys enter to Cheung Sha Wan Catholic School, 九華. For band 1 girls, 入寶血會上智.
咁就要睇下你本人覺得呢d學校OK嗎?

2003-2004年度考取或獲派英文中學之學生約佔全級73.1%。

獲派第一及第二志願的學生佔全級92.1%

獲派之中一學位,包括下列各中學:長沙灣天主教英文中學、實血會上智英文書院、華仁書院(九龍)、喇沙書院,英華書院、嘉諾撒聖瑪利書院、聖母玫瑰書院、德雅中學、銘賢書院、瑪利諾神父教會學校、荃灣官立中學、黃棣珊紀代念中學及聖公會林護紀念中學等。

請問知不知"聖方濟愛德小學"有無報名表派?
‹ 上一主題|下一主題