用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 何文田邊間幼稚園好呢?
go

何文田邊間幼稚園好呢? [複製鏈接]

我女明年9月要返K1, 但我仲係15/16都吾知邊間我, 請各位媽咪比比意見呀!Thanks!!!
   0    0    0    0

回覆:何文田邊間幼稚園好呢?

Victoria

你list低自己要求先答到你, 何文田有全日K, 有半日, 有延展, 有平有貴, 有HAPPY SCHOOL, 有重學術的, 有宗教, 有慈善機構, 間間都有好處唔好處, 你唔講D 要求好難答你

ekhc    發表於 16-6-28 23:58

引用:你list低自己要求先答到你,+何文田有全日K,

原帖由 maglam0610 於 16-06-28 發表
你list低自己要求先答到你, 何文田有全日K, 有半日, 有延展, 有平有貴, 有HAPPY SCHOOL, 有重學術的, 有宗 ...
我想要半日, 要happy school, 可以用學卷, 謝謝^^

首先, 你可以去教育局kindergarden個網度, filter 剩d 九龍城非牟利學卷校:
http://www.chsc.hk/kindergarten/

然後, 慢慢在個list度, 逐間click 入去學校link, 每間學校都有自己website, 睇下地址, 外觀, 活動照咁.... 從而爬下個 feeling.....

以過去經驗, 間間非牟利都係好多人apply, interview果日都好多人, 所以我見議, religion, location, 口碑好的都apply, 收你先再揀啦~~

回覆:maglam0610 的帖子

有學卷,聖文嘉唔錯!有半日有全日班

回覆 gemmah 的帖子

有net同國語嗎?
‹ 上一主題|下一主題