用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 對香兒感到很失望
go

對香兒感到很失望 [複製鏈接]

對香兒感到很失望

昨天(27/5)收到香兒來電, 說我囡報的美術班因人數少, 所以不開班, 叫我選其他地點上課(我住將軍澳, 叫我去何文田or太古城)或者退還未過戶的支票給我.  我覺得很失望, 我囡都係, 點解明知唔夠人數仲要寄什麼收錄通知書給人, 又限定要5月15日前寄回支票/銀行轉脹申請表等等...否則當放棄, 十日後先話唔夠人唔開班, 面試前又要交報名費每科$30蚊(使唔使咁多), 如果你報三樣就$90, 但唔一定實收你, 咁都算, 佢地持住個名響, 標榜非牟利團體, 其實一星期先上一堂既興趣班又要比錢做團証又要買校服有必要嗎?   

Re: 對香兒感到很失望

會不會是寄通知書給你那時是夠人的
但後來卻沒有人願意交學費所致?

不過, 我不認識在香兒讀/教的人... 也不知實況
實在不應該批評
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

所謂非牟利團體, 但除了合唱團外, 其他興趣班基本上跟牟利團體的價錢沒有分別(可能還貴了些).

我覺得只有合唱團部是非牟利, 其他興趣班是否一樣非牟利就.... 你話呢...?

如果你去埋 x氏...仲會覺得更失望...
香兒已經好好架喇...(個人意見)

Ho Ting,

我囡囡報的將軍澳區中國舞亦是因人數少, 所以不開班, 不知是喎定是福

大家想都想到,現在非謀利機構如何維持開支?當然要搵錢啦!

boomui,
x氏點衰法?我有2個friend想報,仲叫埋我.

boomui 寫道:

我都吾明點解要穿制服.
另你地有無去過"熊熊合唱團"呢間又如何?

咁我又唔可以話佢衰既...只不過我地好多個職員同老師都唔贊成好多佢地既做法...
你想報咩課程呢? 我可以話你知去邊班D老師會好D既!
jjd 寫道:
boomui,
x氏點衰法?我有2個friend想報,仲叫埋我.

[quote]
boomui 寫道:
[/quote]

小BMom

請問是否可以吾買制服, 多吾多人穿著便服呢?
我呀囡上普兒班.

以前我囝囝都上過香兒既美術班, 但學左半年就冇學. 老實講,佢地既美術班真係麻麻地, 只係跟老師照畫, 毫冇創意, 所以唔學都唔係一個損失. 其實出面都有好多好既畫室, 價錢同香兒都相差不遠, 不妨去搵下.

‹ 上一主題|下一主題