用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 上水心誠中學
go

上水心誠中學 [複製鏈接]

大家點睇??
   1    0    0    0

jennifer.c 發表於 16-6-22 19:47
大家點睇??
如果小朋友鐘意運動幾好, 但DSE成績就唔係咁好。

其實心誠近年已經算系北區Band 2 生好受歡迎既中學啦,校風亦吳錯,老師都幾嚴。
我仔今年9月升中學,所以我都有向各方收料,有問在讀生既媽媽,我自己感覺如果系band 2 even band 2 頭,得心誠柬得落手。起碼心誠有一半系學校自己挑選,餘下一半至系派位。

yuyueng 發表於 16-6-23 14:13
其實心誠近年已經算系北區Band 2 生好受歡迎既中學啦,校風亦吳錯,老師都幾嚴。
我仔今年9月升中學,所以 ...
如果B2頭何妨坐多一個站去大埔考羅定邦?

little_yolky 發表於 16-6-23 15:37
如果B2頭何妨坐多一個站去大埔考羅定邦?

拿!老實講作為BAND2 頭BAND1尾成績,我仔自行面試去左心誠同禮賢,再去直資既羅定邦,然後禮賢比我印象麻麻,心誠系OK既,問左學校班主任同幾個老師,一致認為二者中羅定邦系比心誠好同高一線。

所以我仔起3月底系去左羅定邦註冊,等9月開學。

(可能有人會覺得BAND1尾使吳使柬心誠?其實邊緣人最多咪博馬錦明既BAND1尾中學,但呢D同死讀書既學校我自己吳中意,更吳適合我仔。)

對我小朋友而言,最初都有考慮過心誠,但班主任反對,所以之後都無考慮。

其實BAND 1C 真係唔駛揀心誠, 即係BAND 2我都覺得可以進取一試其他先

我覺得心誠一班40幾人, 雖然雙班主任制, 但堅人多...

不過我幾個心誠就讀既朋友仔女, 係好喜歡心誠, 同埋好認同自己係心誠學生, 我相信心誠能夠做到歸屬感
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

引用:大家點睇??

原帖由 jennifer.c 於 16-06-22 發表
大家點睇??
我從來未聽過e間學校,我同事住係大埔都未聽過有e間學校。

tonychan9 發表於 16-6-24 15:58
我從來未聽過e間學校,我同事住係大埔都未聽過有e間學校。
因為唔係大埔學校, 係北區。派位直資嚟。

BNA 發表於 16-6-24 09:57
對我小朋友而言,最初都有考慮過心誠,但班主任反對,所以之後都無考慮。 ...

真係幾迫

回覆 mrs.so 的帖子

校風好嗎?我揾唔到佢嘅網頁,所知有限,但又聽人講話老師幾好,想知多點

全部都係男同女隔離座位嘅?

little_yolky  女仔乖D丫嘛。  發表於 17-3-9 17:37
‹ 上一主題|下一主題