用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好困惑,細b今年報N定K好
樓主: jasul
go

好困惑,細b今年報N定K好 [複製鏈接]

引用:Quote:jasul+發表於+16-6-22+20:41+咁係咪

原帖由 MrBeast 於 16-06-23 發表
到K3才考慮repeat 否時,自行已成功派位,可能到時你冇得揀要硬上小學,所以最好在K2中期review 一下,做定 ...
謝謝你的意見,都係一個好方法

回覆 lambeanmama 的帖子

想問下K係AM定PM班?我之前報間話細B只能俾PM

luckybaby2011 發表於 16-6-29 10:11

想問下K係AM定PM班?我之前報間話細B只能俾PM
我有AM OFFER,也有PM OFFER。報的時候,名幼我會寫AM/PM也要。非名幼我會寫AM ONLY。
最終,我名幼是PM OFFER,非名幼係WAITING。但兩星期後有AM OFFER。

當然,只是我個人狀況。不代表全部CASE也是一樣。

咁真係好叻

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 咁真係好叻

原帖由 luckybaby2011 於 16-06-29 發表

咁真係好叻
其實有好多小朋友細b 都考到理想學校,不要覺得自己小朋友一定唔得。唔試過又點知結果呢?但我同意其他網友所講,做細b 父母,真係要留心觀察孩子的發展進度,除了學術外,還有自信心及社交能力的發展。有疑惑,便在k1, 最遲k2便repeat, 其實重點反而是父母點睇起跑線,同埋點打算孩子的升學路。

‹ 上一主題|下一主題