用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88網四寶,你揀邊間?
go

88網四寶,你揀邊間? [複製鏈接]

如果真係要入讀,你地會楝邊間?
1. 恩平
2. 張煌偉
3.美林
4. 張宣昌

7    0    1    0

回覆:靚媽1208 的帖子

張煊昌

引用:如果真係要入讀,你地會楝邊間? 1.+恩平 2

原帖由 靚媽1208 於 16-06-18 發表
如果真係要入讀,你地會楝邊間?
1. 恩平
2. 張煌偉
張宣昌未達宝級掛,呢間唔太差wor

回覆:88網四寶,你揀邊間?

我都想知張煌偉好唔好❓聽說老師同校長都幾好

醒目開學勳章 貢獻勳章

升中成績計,美林應該唔錯,不過我唔清楚好唔好得過張煊昌,美林有3x%派英中架!即係平均,張煌偉好似無咁好成績,但佢地出嚟亦有叻人
恐龍家

我成日經過美林嗰邊,河嘅2邊有大量男人賭錢,講粗口,道友,重周圍小便

怕佢d學生見過有樣學樣,粗口爛舌。

回覆:tzekiubb 的帖子

其實我好少發言, 不過見大家讚張煌偉, 我都忍不住想講下。 我去年參觀過間學校, 硬件一啲都唔輸, 而軟件方面, 睇得出校長老師上下一心, 好有教學熱誠。 剛好果日有個小朋友玩遊戲時有啲不守規, 老師都用方法引導佢做返好。

請問大家知唔知我中左嘅恩平係點??
張煌偉抽獎排得前過恩平,不過抽唔到

唉..........
唉..................

引用:其實我好少發言,+不過見大家讚張煌偉,+我

原帖由 kwai_kwai617 於 16-06-18 發表
其實我好少發言, 不過見大家讚張煌偉, 我都忍不住想講下。 我去年參觀過間學校, 硬件一啲都唔輸, 而軟 ...
張煌偉的校長及老師都有❤️去辨學,是一間關愛的學校。

當然佢未必是喜歡谷的家長杯茶。

引用:請問大家知唔知我中左嘅恩平係點?? 張煌偉

原帖由 katsudon 於 16-06-18 發表
你叩左邊幾間?

你恩平和張煌偉各擺第幾志願?

張煊昌吾算宝校呀!

醒目開學勳章 貢獻勳章

你排得後囉!聽講乙五都會入到。。。

恐龍家

其實,搵到間啱小朋友讀的,就是"寶貴"的學校…
唔係個個小朋友都在k3升p1時就馬上受谷,有些人快些或早已作準備,有些人慢些,唔受谷俾你入一線都死…
識個囝囝跟家姐入91一線,暑假要做學校指定的中英數小一補充…咁開學咪直接教p2嘅嘢? 聽講好俾力但成績都係平平。
另一個又係跟家姐,好俾力都係成日捧蛋,攪到性情大變燥底晒。
仲有幾個88二線,分精伶班,小朋友係最尾個班,真係冇晒動力學習。
以上幾位小朋友,係幼稚園時期全部醒醒目目一班馬,老師錫晒,家長亦係讀書人,好俾力教的。
講番88四寶,昌,偉校舍配套資源都唔差,偉試卷話分三程度,讓唔同程度小朋友都有滿足感,兩間都標榜慢慢打好個底。
美,聽講每日功課數量多但簡單,務求每天做到温故知新咁話…
恩就真係全冇資料,希望有其他jm會講下。

引用:其實,搵到間啱小朋友讀的,就是"寶貴"的學

原帖由 ren 於 16-06-20 發表
其實,搵到間啱小朋友讀的,就是"寶貴"的學校…
唔係個個小朋友都在k3升p1時就馬上受谷,有些人快些或早已 ...

我小朋友現在三年級,三年前我都跟你們一樣派到禧年恩平,當時心裡很傍惶,但入讀後發覺校長老師很有愛心,老師會給予同學上台表演及服務他人的機會,我仔的自信心提升了不少。 另我見上年的派位成績都好好,有5,6個派左去沙田循道衛理和沙官,又有些去左曾肇添和郭德勝。

醒目開學勳章

朋友囝囝讀緊張宣昌小二,學校幾好唔錯的。個小朋友讀得很開心而且成績也很好,學校不算谷。

howruhk 發表於 16-6-20 21:30
我小朋友現在三年級,三年前我都跟你們一樣派到禧年恩平,當時心裡很傍惶,但入讀後發覺校長老師很有 ...
幾年前,我仔扣門面試這校,一家都覺得校長好nice, 對學校感覺唔錯。 似乎88網的學校大都唔錯,很少負面評語。
‹ 上一主題|下一主題