用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 嘉諾撒vs天主教聖保祿
go

嘉諾撒vs天主教聖保祿 [複製鏈接]

會留聖保祿還是轉嘉諾撒

1    0    0    0

因人而異。
而你心目中已有答案。
也有可能你不是在問,而只是show off 一下

引用:會留聖保祿還是轉嘉諾撒 +

原帖由 yvomak 於 16-06-17 發表
會留聖保祿還是轉嘉諾撒
去兩間學校門口感受下,你想小朋友係邊類型~

yvomak 發表於 16-6-17 01:16
會留聖保祿還是轉嘉諾撒
2間都差唔多....我會揀 SPPCS
SPPCS 上中學都易D.....有直屬中學....中學成績亦較好
CSHK 係联繫 ...少D联繫位~~~

回覆:嘉諾撒vs天主教聖保祿

邊間嘉諾撒先?

Spss(中學部)每年也有十個八個學生是從canossa自行or派來的。

st paul cat嚟緊3年要去柴灣返學

引用:邊間嘉諾撒先? +

原帖由 sandychan0707 於 16-06-17 發表
邊間嘉諾撒先?
鰂魚涌

引用:因人而異。而你心目中已有答案。也有可能你

原帖由 dereklg 於 16-06-17 發表
因人而異。
而你心目中已有答案。
也有可能你不是在問,而只是show off 一下 ...
因為覺得女兒較適合男女校,所以想插班轉校!你意思Show off甚麼question:

回覆:yvomak 的帖子

如果你中學想入男女校,東區會多D選擇。

yvomak 發表於 16-6-17 08:53
因為覺得女兒較適合男女校,所以想插班轉校!你意思Show off甚麼question:

你自己說了"女兒較適合男女校",如果呢個真係你的主導理由,咁就係正如我說,你本身已有答案了。 不是嗎 ?

show off 之心,人皆有之。 有能力才有得show off 啊 !  呢個網上,不是周圍都係有人show off 咩?     ...

引用:Quote:yvomak+發表於+16-6-17+08:53+因為覺

咁都叫show off,以後唔會有人問野。只是樓主想轉男女,但自己讀緊個間又幾好,所以叫人比D意見。

引用:會留聖保祿還是轉嘉諾撒 +

原帖由 yvomak 於 16-06-17 發表
會留聖保祿還是轉嘉諾撒
睇女女想讀女校定男女校

lightingchung 發表於 16-6-17 09:55
咁都叫show off,以後唔會有人問野。只是樓主想轉男女,但自己讀緊個間又幾好,所以叫人比D意見。

...
羅輯問題,自己都有既定答案,...........唔通網上問下人就會改變主意咩。 有答案仲問咩人姐 ?

再高少少層次既show off 係咁既 :" st paul co-ed 又收我個女,dgjs 又收我個女,我又覺得我個女適合謮男女校喎,我真係好頭痛,你地比d 意見囉,唔該"

訊息傳達是如此,全世界都會叫你讀st paul co-ed,因為,又係你自己話要讀男女校既 。
而餘下的信息內容,包含左告訴別人你是有得選擇的,......這個就是 show off 了。

有能力而不 show off 者稱為厚度,有能力而show off 者乃人之常情。
show off 而不自知者屬於蠢,show off 而不認者屬於低裝

St. Paul catholic is definitely better , if you don't mind travelling to their temp campus for the time being

dereklg 發表於 16-6-17 10:08
羅輯問題,自己都有既定答案,...........唔通網上問下人就會改變主意咩。 有答案仲問咩人姐 ?

再高少少層 ...

咁你認為樓主係邊類型呢?   
>有能力而show off ?
>show off 而不自知?
>show off 而不認?

BabyKD 發表於 16-6-17 10:31
咁你認為樓主係邊類型呢?   
>有能力而show off ?
>show off 而不自知?
你睇到係咩就係咩囉 ! 洗咩問人呢?!你咁聰明...........

引用:Quote:原帖由+dereklg+於+16-06-17+發表咁

原帖由 lightingchung 於 16-06-17 發表

...
你完全明白我,多謝你!

dereklg 發表於 16-6-17 10:43
你睇到係咩就係咩囉 ! 洗咩問人呢?!你咁聰明...........
我就係睇唔到樓主有show off...
以為自己雙眼有問題, 所以先請教下你...

唔緊要,,, 我自己去驗下雙眼先

引用:Quote:BabyKD+發表於+16-6-17+10:31+咁你認

其實你會唔會不太適合上討論區?或者煲劇會較好些!

‹ 上一主題|下一主題