用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 叩門面試2016
go

叩門面試2016 [複製鏈接]

請問6月20號去面試的同學仔都是1-1-1的嗎?唔知會考咩,好緊張
   2    0    0    0

吾系,我系0-0-0

回覆 winny0333 的帖子

你第幾組in?

引用:回覆+winny0333+的帖子 你第幾組in?

原帖由 yanyan_0108 於 16-06-16 發表
回覆 winny0333 的帖子

你第幾組in?
二百幾人交表,只有七十幾人面試,又唔收個人檔案,咁用乜選擇呢?我相信是跟校長説的一樣,只有1-1-1或1-1-0的才有機會面試。

要去叩門的家長,相信都心亂如麻,有良心的人便不應該再為叩門的家長們加添無謂的壓力。家長們加油!希望你們都能為小朋友找到適合的學校。

回覆 2boba 的帖子

真的超鐘意呢間學校,又住藍田,好希望入到樓下的呢間好學校

回覆:2boba 的帖子

仲有一種情況,學校比得1-1-0面試,即係比機會一些區外而又心儀藍循的,如此大愛,相信亦會比機會一些因自行已經選擇了有高分學校又中了,因而沒機會抽奬,學校亦給予這些0-0-0的家長一個機會。相信學校這樣也是因應制度而體諒家長,家長亦不應將此情況作為理所當然,更不應以此令其他家長不安。

感謝如此詳盡的分析

引用:仲有一種情況,學校比得1-1-0面試,即係比

原帖由 2boba 於 16-06-16 發表
仲有一種情況,學校比得1-1-0面試,即係比機會一些區外而又心儀藍循的,如此大愛,相信亦會比機會一些因自 ...
👍🏼👍🏼👏🏼👏🏼

引用:吾系,我系0-0-0

原帖由 winny0333 於 16-06-16 發表
吾系,我系0-0-0
真係0-0-0 有得in ,不是1-1-1 嗎?

OMG ,我落樓下校門外抗議先,
天下又亂了

回覆:叩門面試2016

我都以為1-1-1先有得面見,今年改左?

引用:請問6月20號去面試的同學仔都是1-1-1的嗎?

請問6月20號去面試的同學仔都是1-1-1的嗎?唔知會考咩,好緊張
0-0-0

唔怕輸在起跑線!最緊要將勤補拙!

引用:仲有一種情況,學校比得1-1-0面試,即係比

原帖由 2boba 於 16-06-16 發表
仲有一種情況,學校比得1-1-0面試,即係比機會一些區外而又心儀藍循的,如此大愛,相信亦會比機會一些因自 ...
Can't agree more

唔怕輸在起跑線!最緊要將勤補拙!

2boba 發表於 16-6-16 22:57
係啊,好感恩!!

yanyan_0108 發表於 16-6-16 22:48

真的超鐘意呢間學校,又住藍田,好希望入到樓下的呢間好學校 ...
同你一樣,非常喜歡呢間學校。能得到呢個機會實在感恩,因為太開心所以得意了一下,無念到令大家不安,實在抱歉。

引用:Quote:yanyan_0108+發表於+16-6-16+22:48+

原帖由 winny0333 於 16-06-18 發表
同你一樣,非常喜歡呢間學校。能得到呢個機會實在感恩,因為太開心所以得意了一下,無念到令大家不安,實在 ...
唔緊要,藍循唔洗1-1-1的話,可以俾來年其他人家長參考都係好事。

曾聽聞一點家長講此校“高鬥”,“皇帝女吾憂嫁”,一定要111先有得面試。亦聽聞000都有得面試,自己都係懷著忐忑的心情嚟叩門。因為太仲意此校,所以就算只有1%的機會我都吾會放棄並努力嘗試。果真得到此殊榮,十分震驚亦非常興奮,一時衝昏了頭腦得意忘形了。亦曾試圖刪除但卻不知如何操作,令大家如此不安實在抱歉。但事實又證明了此校並非大家所講的“高鬥”,亦有人性化的一面,令我更加鍾情佢

引用:曾聽聞一點家長講此校“高鬥”,“皇帝女吾

原帖由 winny0333 於 16-06-18 發表
曾聽聞一點家長講此校“高鬥”,“皇帝女吾憂嫁”,一定要111先有得面試。亦聽聞000都有得面試,自己都係懷 ...
明白呀。
想問問當初自利不選藍循?

回覆:叩門面試2016

我信世界有很多可能,我會再決定改變策略,多謝各谷友提供情報

引用:請問6月20號去面試的同學仔都是1-1-1的嗎?

我都係000, 心諗應該冇份,好彩有嘗試交表,但我是跨區的,又搬左屋,本身派的學校本是不差,但沒有校車到新住址,交表時亦有交代,亦有信和profolio, 可能校長真的有看到

引用:Quote:原帖由+yanyan_0108+於+16-06-16+發

原帖由 ling142367 於 16-06-18 發表
我都係000, 心諗應該冇份,好彩有嘗試交表,但我是跨區的,又搬左屋,本身派的學校本是不差,但沒有校車到 ...
記錯了,當日拒收profolio至真

‹ 上一主題|下一主題