用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神的小朋友有沒有上外面功課班?
go

天神的小朋友有沒有上外面功課班?

首先好感恩可以入到天神嘉諾撒小學。一間校風非常好,嚴謹學習嘅小學。

呢間小學我聽得最多嘅comment就係功課多,同埋超谷,因為我哋兩公婆都要返工,好怕放咗工返嚟,冇足夠嘅時間同小朋友跟功課,想知道而家讀緊天神嘅小朋友有冇喺出面上功課班?如果有可唔可以介紹一下邊度?學校本身有冇功課堂,等小朋友可以係學校做左部份嘅功課先返屋企做?

真心請教,謝謝!

回覆:天神的小朋友有沒有上外面功課班?

放學時間去學校睇下啦,一大條補習社隊

hppa    發表於 17-5-9 10:01

知道了,但有沒有好的介紹?

是否每天也有各補習班派單張?

引用:知道了,但有沒有好的介紹?是否每天也有

放學一定要去補習嗎?其實唔補會點?

呢間學校大部分學生係補定唔補?定一半半?

樓主想揾功課班揾人睇功課咋?附近有專用補習社,有心揾就放學時間去8下啦.

回覆 NaraDeer 的帖子

雙職家長十分需要補習社, 可代接放學, 跟一跟功課,
測考期間也有 paper 做,
自己黎睇下望下也是一個很好的了解方法

回覆:tabasco 的帖子

Yes, I will take leave and definitely go take a look

有一間專補天神。。。放學時分兩條隊,小一二過馬頭圍道,其他
過漆咸道北。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:奥脫福 的帖子

Can you let me know which one? Can pm me? Your daughter also use this tutorial class? Any good comment?

建議家寧(係附近)3年前都係500元個月,一班5,6個人,每日2小時,更多可以去查詢

有冇推介好既專補英文o向黃埔?(唔係功課班)
THANKS

@綿羊仔 發表於 17-3-17 15:42
有冇推介好既專補英文o向黃埔?(唔係功課班)
THANKS

揾定補習就啱,呢度d英文老師好唔掂,唔靠自己唔掂,上到中學屎梗

KCKLau 發表於 17-5-9 01:23
揾定補習就啱,呢度d英文老師好唔掂,唔靠自己唔掂,上到中學屎梗

可出此言,英文老師唔係教得好好?