用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網有無小學已通知扣門結果?
go

91校網有無小學已通知扣門結果?   [複製鏈接]

請問有無媽媽已收到學校既錄取/2nd in 既電話通知, 可否分享吓, 等我死心, thanks
   14    0    1    0

引用:請問有無媽媽已收到學校既錄取/2nd+in+既電

原帖由 noknok0526 於 16-06-12 發表
請問有無媽媽已收到學校既錄取/2nd in 既電話通知, 可否分享吓, 等我死心, thanks ...
沙呂,一呂, 沙胡星期六巳first interview, 有家長分享沙呂已經call人下星期初 second interview, 一胡培基下星期二三開始 first interview, 其餘嘅小學有冇人可以補充?

引用:請問有無媽媽已收到學校既錄取/2nd+in+既電

請問有無媽媽已收到學校既錄取/2nd in 既電話通知, 可否分享吓, 等我死心, thanks ...
你扣左邊D?沙呂已出2nd in,
沙湖,田小,沙循一呂仲等緊
培基,一胡,崇真下星期in
我得知甘多,
等其他家長報料
間間都好多人好恐怖

引用:Quote:原帖由+noknok0526+於+16-06-12+發表

原帖由 mobimobi 於 16-06-12 發表
你扣左邊D?沙呂已出2nd in,
沙湖,田小,沙循一呂仲等緊
培基,一胡,崇真下星期in
我去左沙胡叩,校長話今年可能派位結果好左,少左人入表,只有三百幾人爭八個位......

回覆 mobimobi 的帖子

朱小, 田小, 沙湖, 沙循 & 信義都交左表, 但只in 左沙胡&沙循1st in, 田小下星期 in , 朱小& 信義無日期, 等運到。 我見其他校網已陸續出結果, 但91校網好似無動靜

回覆 frogbobo 的帖子

即係3x 人爭1個位, 都叫無咩人申請, 新聞報導北區小學2x人爭1個位其實小兒科, 91網基本上間間都超越北區

引用:Quote:原帖由+mobimobi+於+16-06-12+發表你

原帖由 frogbobo 於 16-06-12 發表
我去左沙胡叩,校長話今年可能派位結果好左,少左人入表,只有三百幾人爭八個位......

...
唔係呀甘叫少......

frogbobo 發表於 16-6-12 11:10

...
三百幾已經少左,太恐怖了...

noknok0526 發表於 16-6-12 11:25
回覆 mobimobi 的帖子

朱小, 田小, 沙湖, 沙循 & 信義都交左表, 但只in 左沙胡&沙循1st in, 田小下星期 in ...
信義都交左表?

請問你派到哪一間呢?

noknok0526 發表於 16-6-12 11:29
回覆 frogbobo 的帖子

即係3x 人爭1個位, 都叫無咩人申請, 新聞報導北區小學2x人爭1個位其實小 ...
我相信91網9成派唔到第一志願,咁個個都叩第一肯定超晒額.

回覆 www 的帖子

黃x南

剛check信義website, 見到個訊息話“侯補申請人數眾多……”發生咩事呀

引用:剛check信義website,+見到個訊息話“侯補申

剛check信義website, 見到個訊息話“侯補申請人數眾多……”發生咩事呀 ...
因為有d家長可能唔太了解今次係有借位,所以派左去馬鞍山三寶,比起呢三間,可能91 四寶已經比較易接受

引用:剛check信義website,+見到個訊息話“侯補申

剛check信義website, 見到個訊息話“侯補申請人數眾多……”發生咩事呀 ...
即信義都無得in?

回覆 noknok0526 的帖子

應該說大家想爭犀那區的家長心目中最TOP的學校, 而不是不夠學位.

dlee_ca  You are smart.  發表於 16-6-15 14:49

回覆:91校網有無小學已通知扣門結果?

信義我乙五都唔入,7號入表叩信義,8號in左,因為校長親自面試,所以佢話in到月尾,叫我耐心等候

回覆 winnienwy1978 的帖子

我感恩的第一ROUND 我已做了決定, 因已順利中了! 我想講少少不過唔係風涼話!  而我中的不是沙吕,吕小,一胡, 培基, 梁小. 確實這幾年派位結果真的令人難以接受, 大抽獎真的是無法掌握! 然而去不到最多TOP的或者大家的心儀是否真等於一定差? 子女一定沒有將來了? 勿過份緊張,小心 影響自己及比太大壓力小朋友吧!

最好的是要MATCH, 合當的配合!

winnienwy1978  恭喜你! 我只是想揀最近,不是最top,可惜別無他選~  發表於 16-6-14 00:34

frogbobo 發表於 16-6-12 20:04
因為有d家長可能唔太了解今次係有借位,所以派左去馬鞍山三寶,比起呢三間,可能91 四寶已經比較易接受  ...
89網應該也是四寶:純、信、泰、聖。

回覆:winnienwy1978 的帖子

我都想知有冇小學已有2in或結果,等到變左長頸鹿

回覆 Shadow.C 的帖子

我8號下午交, 暫時無期
‹ 上一主題|下一主題