用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年新油天叩門有冇second interview
go

今年新油天叩門有冇second interview [複製鏈接]

今早女兒順利完成小組面試。但幾個小朋友由入課室到出來,只用了大约10分鐘!而且學校說在Jun 20 前會有結果。那是否冇2nd

4    0    0    0

我問咗主任,話有2nd in...

回覆:今年新油天叩門有冇second interview

今日interview 超淺。其實是已內定?有無上年的家長分享下

我都唔知有無2nd in,係咪20june前有2nd in有電話通知?

回覆:emilywingwing 的帖子

Thanks!那學校只乘下星期六做2nd in, 即是最多只等五個工作天就知是否還有機會。希望不是真的一早内定吧!

頂,原來20分鐘完成,總之今朝搏埋佢先去農官。農官d小朋友遲大半小時照比上去in

pc629 發表於 16-6-11 17:36
頂,原來20分鐘完成,總之今朝搏埋佢先去農官。農官d小朋友遲大半小時照比上去in

...

每組所需時間唔同,我哋全程需要45min. , 只見考生,冇見家長!

早幾年係無2nd in, 會收信 waiting定 reject

引用:早幾年係無2nd+in,+會收信+waiting定+rejec

原帖由 sissysze 於 16-06-11 發表
早幾年係無2nd in, 會收信 waiting定 reject
直接出result ?正選都不用2nd in 嗎?

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+16-06-11+發表早

原帖由 OmOm 於 16-06-11 發表
直接出result ?正選都不用2nd in 嗎?
早幾年後

早幾年係考生家長一起見,我林現在形式係加快了成個流程,以前會問一個老人和一個小孩的年紀相差多少....ETC

另新油天的小一新生訂校服,分班試,家長會個D係6月25日搞,我估學校都想所有人一起聽,所以25前應有RESULT(我估),希望幫到大家

回覆 OmOm 的帖子

但舊年有 2nd in(我冇份),但好似同日下午已 call

咁有冇人知幾時有1st in result?

回覆:lovelyhobb 的帖子

機會似越來越微!如果明天和星期五都收不到call, 我相信應是落選了。

殘酷的事實:知道確實有人2nd in了

emilywingwing 發表於 16-6-16 10:36
殘酷的事實:知道確實有人2nd in了
已經IN了?

我姪女都叩左等緊2nd in 電話,我都好登佢緊張,係咪今日收唔到電話就應該無咩機會?

有朋友上星期三已 second in 了

其實真係太多人考,考唔到唔代表小朋友唔叻!只要小朋友盡了力就好!始終小朋友咁細個!其實老師面試都有啲靠估,如果考正小朋友強項,表現一定好啲,所以眼光要放長遠啲,學習係長期的!今日名落孫山,也許他朝遇到百樂!大家加油!

‹ 上一主題|下一主題