用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 放榜派位中心
go

放榜派位中心 [複製鏈接]

想問下負責放榜派位中心多數係學校,咁我想問係咪一個校網得一個中心?
即係全個網嘅家長都會去曬個度?
   0    0    0    0

大檸樂 發表於 16-6-10 15:55
想問下負責放榜派位中心多數係學校,咁我想問係咪一個校網得一個中心?
即係全個網嘅家長都會去曬個度? ...

好似係一區一間。有啲離島區沒有派位中心的

所以一係就要好早去,一係就要好遲去

千祈唔好準時去到,會有成二百幾人

我老公今年小一派位發神經失眠(地震都唔驚,公司裁員都唔驚)……清早5點起身…話去跑步…原來佢去派位中心排隊…

hppa    發表於 16-6-10 16:44

lovecupid 發表於 16-6-10 16:01
好似係一區一間。有啲離島區沒有派位中心的所以一係就要好早去,一係就要好遲去
千祈唔好準時去到,會有 ...
近兩年有D區(如觀塘48網)有多過一間派位中心, 不過每人係指定要去某一間, 無得揀.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-6-10 16:05
近兩年有D區(如觀塘48網)有多過一間派位中心, 不過每人係指定要去某一間, 無得揀.
...
I SEE, 48多數係邊2-3派,TKS? 或者今年係邊2-3間?

引用:Quote:hkpapa852+發表於+16-6-10+16:05+近

原帖由 大檸樂 於 16-06-10 發表
I SEE, 48多數係邊2-3派,TKS? 或者今年係邊2-3間?
我去其中一間,觀塘官小(牛頭角)

大檸樂 發表於 16-6-10 16:07

They are rotated from year to year.  One of the allocation centres for net 48 in this
year is KT Gov't School.

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 16-6-10 16:11
They are rotated from year to year.  One of the allocation centres for net 48 in this
year is KT Go ...
O...IC,TKS!

candylanlan 發表於 16-6-10 16:10
我去其中一間,觀塘官小(牛頭角)
如果下年都係就正,近我!

大檸樂 發表於 16-6-10 16:14

如果下年都係就正,近我!

Just kidding, is Man Kiu ok then?  Walking uphill can strengthen parents' health!  

Besides, where you fall, where you get up!  This is everyone's 座右銘!
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 16-6-10 16:18
Just kidding, is Man Kiu ok then?  Walking uphill can strengthen parents' health!  

Besides ...
..MAN KIU我都OK,起碼唔駛搭車方便好多!

奥脫福 發表於 16-6-10 16:18

Besides ...
派位中心啫, 又唔係話派到去邊間
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:+本帖最後由+lovecupid+於+16-6-10+16:02+

原帖由 lovecupid 於 16-06-10 發表
佢堅緊張喎!

‹ 上一主題|下一主題