用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95 區 - 選擇困難:播道小學 vs 將天 ?!
go

95 區 - 選擇困難:播道小學 vs 將天 ?! [複製鏈接]

已抽到將天播道是這兩天才收到offer

播道是開心學習英文語境應較好。 但不知中文程度怎樣?
學生成績水平是怎樣 學生有禮貌嗎? 課程深或淺?學生會否太輕鬆而不太上進?
你們如喜歡播道是因為什麼原因及想小朋友將來怎樣

將天為區內一缐津校,對小朋友將來升一些好的band one中學機會較高一點;但似乎十分谷及較傳統。

小朋友於幼兒園國際班上學,較活動及喜閱讀; 不確定谷不谷得! 如果是你們會選那一間 請給些評語。

亦請播道小學及將天的家長給點用家意見。

謝謝!!

6    0    0    0

引用:+本帖最後由+apple~y+於+16-6-10+14:20+編

原帖由 apple~y 於 16-06-10 發表

我時時覺得d人話選校睇小朋友本身受唔受谷
非常認同K.3 小孩十分難知道受不受谷!我地亦從無谷他來測試!

另外,無细佬、妹跟尾的!

引用:Quote:ew3388+發表於+16-6-10+13:41+已抽到

原帖由 HK-MAN 於 16-06-10 發表
幾時升小1呀??呢兩間係EK 大把POST,你爬下文就一清楚晒. 邊間適合你個仔就只有你自己知.去聽下簡介,了解多 ...
文已爬過!仍是難诀定!

引用:我自行抽到將天我give+up+左 1.+我睇過觀課

原帖由 cherry_chum 於 16-06-10 發表
我自行抽到將天我give up 左
1. 我睇過觀課,講真我睇完覺得好麻麻,個老師d 英文好廣式英文,小組教學但課 ...
Cherry_Shum, thank you very much ! 非常仔細! 可否分享你們自行放棄將天後,大抽獎乙一選擇了那間?再後到那所小學?。。。謝謝!

‹ 上一主題|下一主題