用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請教, 有無中二,三家長, 曾報讀什麼補習天皇天后的課程? ...
go

請教, 有無中二,三家長, 曾報讀什麼補習天皇天后的課程? [複製鏈接]

因快暑假了, 亞仔升中三, 想給他試試英X教育, 現X教育, 呢類的補習天皇天后的課程, 知很多高FORM的學生會去, 但亞囡升中三, 會否太早? 佢地上堂時係點樣? 有無功課做?,,,,,,

因未試過呢類的補習班, 唔知係點, 希望教路!

感謝!
   2    0    0    0

回覆:rubytsang 的帖子

要看看女兒程度
如果個底好差我覺得私人補習好點,因為可以個別跟進才能真正提升成績
但如果成績唔錯就去大型補習社,因為教的主要是考試技巧

CHANLAM0708    發表於 16-7-2 11:21

回覆:請教, 有無中二,三家長, 曾報讀什麼補習天皇天后的課程?

謝謝回應, 你們都講得啱, 天皇天后的, 都係無功課, 有題目, 要自己去做去對, 相信自己個仔, 暫時未到這個(自動自覺)的階段

我諗都係搵升中三的專科班給他!

等佢高form, 或慢慢長大, 就自己打算!

謝謝大家

Find someone who can arouse interest. Then the kids will strive for the grades

回覆:請教, 有無中二,三家長, 曾報讀什麼補習天皇天后的課程

成日得閒到係屋企都唔知做乜咪去補下都冇妨,好過成個暑假搏命對住部手機

我去過現X教育補中文 LS BAFS。學生有心機追成績嘅上佢哋堂都okay,每堂都有練習,自律交功課,唔交唔會有人提。不過我見到有唔少人都瞓覺或者打機(中文),如果報睇影片班嘅更加係hea。
其實目前升中三,1對4-7嘅會最好,趁依家比較得閒,清concept搞掂啲主科先,免得中三讀多幾科嗰陣分身不暇。我以前補數嗰度1對5-6,暑假叫學生一星期返兩日清concept同埋教上學期課題,又會俾練習。

1998Ruby1998 發表於 16-7-2 16:11
我去過現X教育補中文 LS BAFS。學生有心機追成績嘅上佢哋堂都okay,每堂都有練習,自律交功課,唔交唔會有 ...
想問係邊間補?

回覆 CHANLAM0708 的帖子

可pm 我補習社資料, 謝謝!

hinsfelix 發表於 16-7-2 04:02
之前個仔中三個陣跟左個讀A-Level 既老師,個老師 讀晒 phy chem bio 數,又有心教,教得好好,仲有筆記同 ...
你好! 我仔升中五, 想補 phy, chem, 想找1對1老師, 能否給老師資料. thanks

超級版主

請勿在版面留下 pm/email 或 索取資料 相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作
‹ 上一主題|下一主題