用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網: 揀平X 入X僑
go

48網: 揀平X 入X僑 [複製鏈接]

有JM 被派X僑,同病相憐嗎? 一天叩了多間學校,
昨日去叩平X德X, 聽到周圍5,6個家長都被派X僑
心情極度難過

12    0    0    0

引用:有JM+被派閩僑,同病相憐嗎?+一天叩了多間

原帖由 unicorntwon 於 16-06-08 發表
有JM 被派閩僑,同病相憐嗎? 一天叩了多間學校,
昨日去叩平兆德兆, 聽到周圍5,6個家長都被派閩僑
心情極 ...
請問佢點排

回覆:unicorntwon 的帖子

同你差不多派左楊仲明我個女學校入左4個

我同個女去影學生相時,見到有個家長又係派楊仲明,喊到對眼腫唒呀

回覆:48網: 揀平兆 入閩僑 (災難區)

我上年也派了掦仲銘 喊死 好彩叩到其他學校 叩反多幾間二線學校 機會會大D 加油各位

其實呢啲寶校,可以將學生分班,好的便英普,雙非便中普...校內分流。等大家都好過日子。
要本地學生撈埋雙非.好無謂

回覆 babycat1111 的帖子

我覺得你比我還好😩😩

回覆 kingqueen513 的帖子

你指我?
乙一平兆
乙二油顯
乙三油基
乙四秀明
乙五聖若翰天主教小學

等埋今日就知有幾多人放棄學位
昨日見樂天,主任很親切
叩門考英文顏色,拼圖講故事,問家長小朋友優點/缺點
問小朋友平時有咩做,同daddy mami放假會去邊

另外想講德李叩門會問100+100
夜晚天空有d咩?

平田老師會用英文問小朋友,
小朋友要用中文答,又會問小朋友鐘意食咩

三年前我仔都派聞閩喬 扣足十間七月先收到消息秀明收(當年無錦熱,乙七八都入)
加油,叩多啲二線,呢幾年出生率又唔同咗,個人覺得新校都有機升band

醒目開學勳章

unicorntwon 發表於 16-6-8 09:05
回覆 kingqueen513 的帖子

你指我?
唔識填導致.......如果你再有機會填呢份小一入學申請表的話
乙2-5, 唔係放你心目中想入既學校甘簡單

而係你要放一d 保險學校係乙2-5,

你甘填就算你個no. 一般都派唔到好學校導致跌落寶校

油顯, 同油基唔放乙1, 乙2都冇機會......明嗎???

你個小朋友德兆入左幾多個課室呀?好似要入到第三個課室(見校長)先有機會。

回覆 kk80400 的帖子

已經無得如果了, 唔想望番轉頭現在努力叩門中,

我同其他家長無填閔僑都入左, 有位家長還要孖女.....好可憐

我個女話冇考數學,德兆同平兆都冇

醒目開學勳章

unicorntwon 發表於 16-6-8 09:40

已經無得如果了, 唔想望番轉頭現在努力叩門中,
祝你叩到心儀小學

無錯, 要入三間房,我仔入左兩間, 上網搵校長張相問佢有無見過呢位校長, 佢話無

其實都知難入校長房, 但我反而覺interview比大抽獎容易

當交德兆叩門信時老師會打粒星係右上角係叩門表,我唔知係代表咩

我旁邊個位家長係無打星

有機會係以下情況:

1. 揀左三條一
2. 有叩門信
3. 家長主動同老師講早晨/唔該
4. 講左早晨/唔該, 但老師聲唔到 ( 或等於家長無禮貌, 聽唔到就慘..)
5. 家長完全無講早晨/唔該

謝謝支持! 各位災區的家長都要努力!!!家長要努力,要對自己小朋友有信心!!!

回覆:48網: 揀平兆 入閩僑 (災難區)

大家努力

我小朋友話德兆問左100+100可能該校好著重奧數的關系,

又比左張CARD(圖中有蟻) 小朋友
用中文問佢係咩, 無指定答中定英, 我小朋友答 Ant

老師應該要求答句句子 >>> This is an Ant  <<  , 又或者係

你好細心呀我冇留意呢D不過見到超過二佰人見,個機會都好微

‹ 上一主題|下一主題