用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 滬江要111才收叩門表格?
go

滬江要111才收叩門表格? [複製鏈接]

我聽人說滬江小學要111才收叩門form,真的嗎?

1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

回覆:滬江要111才收叩門表格?

無咁嘅事,我地000已交

引用:我聽人說滬江小學要111才收叩門form,真的

原帖由 griffinma 於 16-06-07 發表
我聽人說滬江小學要111才收叩門form,真的嗎?
111都是不真實

回覆:滬江要111才收叩門表格

謝謝

舊校長果時係。今年已經唔係。

培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

今年吾知幾時先IN

你地今年有冇聽簡介會?
如果有聽第一場, 相信所有人都聽到校長已表明111優先, 不是放頭1&2, 他暗示不太考慮。除非你有特別興趣,佢有咁岩缺少。校長仲用去年一例子,話同區有家長滬江排得好後黎叩門, 校長最後都唔收。佢話比番有誠意及本區住的優先。

我朋友已交FORM(000), 但校務處職員話會收FORM, 但講明未必有得見!

adamswim 發表於 16-6-8 15:54
今年吾知幾時先IN
佢地應該揀人, 話要等電話......

唔好只係聽傳聞! 有簡介會一定要去聽, 仲可以舉手發問!

引用:你地今年有冇聽簡介會?如果有聽第一場,+相

原帖由 bobo101^*^ 於 16-06-08 發表
你地今年有冇聽簡介會?
如果有聽第一場, 相信所有人都聽到校長已表明111優先, 不是放頭1&2, 他暗示不太考慮 ...
我係聽第二場,我理解的跟你的不同。校長答家長叩門是否要111時。只係話當兩個小朋友條件差不多會收排學校前的即誠意較高的。完全同意要去聽簡介會。

培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975

我唔記得聽邊一場,都聽到Jennifer K的說話,校長亦有講小朋友長處fit學校短決又會優先,我鍾意揀人in的學校,無謂又撞期又請假又浪費時間。

我問過校長,首選住附近,小朋友就近返學好,太遠返學好辛苦

‹ 上一主題|下一主題