用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Marynoll , St Mary 叩門
樓主: kamjjj
go

Marynoll , St Mary 叩門 [複製鏈接]

回覆:Marynoll , St Mary 叩門

St Mary will release information on website later.

MCS you'd better forget about it, unless you are 霹靂無敵出眾 or 識人。

hppa    發表於 16-6-7 12:42

引用:Quote:原帖由+siden+於+16-06-07+發表本帖

原帖由 gglover 於 16-06-07 發表
霹靂無敵出眾都冇乜用,只有識人先work
I know somebody 霹靂無敵出眾 and 名幼 got interview chance 2 years ago

引用:回覆+sissysze+的帖子 有dg+又要maryknoll

原帖由 winnie_kk 於 16-06-07 發表
回覆 sissysze 的帖子

有dg 又要maryknoll.  有d 貪心
想慳$都正常

hppa  exactly  發表於 16-6-7 14:04

4001cc 發表於 16-6-7 14:00
MCS 唔收叩門, 一定無叩門位.

不過MCS有後門位, 唔係一般人可以申請架.

一定有叩門位。要睇後門位呑了幾個先知剩幾多叩門位。可能得一兩個剩咁大把。

我識人係入面。

不過唔係熟到可以拜託人走後門嘅交情

另外佢地傾向每班留大約2人收P2插班。

引用:我有時覺得,依家呢啲名校,會唔會好多大陸

原帖由 lovecupid 於 16-06-07 發表
我有時覺得,依家呢啲名校,會唔會好多大陸人讀緊?
又或
啲大陸人對學校有咩衝擊?
除咗港島,所有地區一線都唔會好少大陸人。

引用:Quote:siden+發表於+16-6-7+14:05+一定有叩

原帖由 4001cc 於 16-06-07 發表
我都識人用行門位入佐. 又識人想叩但學校話唔收叩門申請, 重話門口O個閘寫佐無小一叩門啦.

你就無謂質疑了。

樓上MCS舊生都一樣話有叩門位。

唔係得我一個咁見到。仲有,有極少量叩門位(唔係後門位)係從裏面消息得來。來源就不便透路了。

你識的人叩不入,唔代表冇人叩得入, 雖然好少。

只不過你唔識啫。

引用:Quote:786+發表於+16-6-7+17:32+我識兩個「

原帖由 nokia9437 於 16-06-07 發表
有天神可以100%直上中學, 但都要轉去MCS只得約70%上中學, 應該係好鍾意英小和母校.
不過當然叩得入嘅, 唔怕 ...
基本上你冇錯。

但世事難料,點知到時考呈分試時會不會患重感冒或一時失手影響表現。

有一條龍,我一定唔會放手。

hppa  same thought  發表於 16-6-8 14:05
nokia9437  Exactly what I'm thinking!!  發表於 16-6-8 12:41

引用:Quote:原帖由+BabyKD+於+16-06-08+發表睇叩

原帖由 sissysze 於 16-06-08 發表
st mary 一定有揀學校。朋友女係九龍城網女校級一,apply 插班,好快6月就收到信無位。7月頭有私小女收到電 ...
會唔會因為一樣係同屬會小學所以唔揀?

回覆:Marynoll , St Mary 叩門

入得門口考試筆試3個收1個。

收到2nd in 電話可以再上來show off 多次,add oil

引用:Quote:siden+發表於+16-6-18+09:09+入得門

原帖由 Soundervolt 於 16-06-18 發表
有冇家長知到Maryknoll筆試型式及大約有幾多人應考? 所有申請人同日應考或個別應考? ...

中英數,全部1st in同一日。2nd in多數同一日但有機會不同。

Total 預兩個幾3個鐘。

唔會考高一級所以唔難。

喂你幾時生咗個女?

Soundervolt  幫個親戚問,阿仔話好怕女仔吱喳  發表於 16-6-18 10:08
‹ 上一主題|下一主題