用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Marynoll , St Mary 叩門
樓主: kamjjj
go

Marynoll , St Mary 叩門 [複製鏈接]

引用:相信要有特異工能,好標青+先有得面試 +

原帖由 BabyKD 於 16-06-07 發表
相信要有特異工能,好標青 先有得面試
我識兩個「後門」生(不是插班生),一個是好親的親戚是某教堂的名神父, 另一個的媽媽是舊生。在bk見過一個小朋友讀名天主教幼稚園,自行時入了天神,派位後叩門入Mcs,她說她唔識人~~我半信半疑。

引用:我也識一個叩入MCS+的,幾年前嘅事,自行入

原帖由 chilokbb 於 16-06-07 發表
我也識一個叩入MCS 的,幾年前嘅事,自行入天神(因25分),最後成功叩入MCS, 相信佢超like MCS,一路都非 ...
會唔會同一人?她是在附近天主教幼園畢業的

引用:Quote:原帖由+786+於+16-06-07+發表會唔會

原帖由 sissysze 於 16-06-07 發表
SRL ?
唔講~~所以我插班叩門都不能講那年,始終人數少,一講就知邊個

引用:+本帖最後由+chilokbb+於+16-6-7+23:47+編

原帖由 chilokbb 於 16-06-07 發表

回覆 786 的帖子
那不是同一人....但好難想像近年有2個自行入天神的後叩門叩到mcs,甚玄。

回覆:Marynoll , St Mary 叩門

真的不吐不快。可知每年有幾多portfolio放在門口,那些校長真的看晒portfolio找到識飛的人來叩門?我並不信囉。課外活動版有個topic講某活動老師叫價千幾蚊一個鐘單對單,上堂卻傾電話,實情是那老師也是名校的活動老師,所以連私小a也請他當活動老師。某名中學的樂團指揮,私小b最近也重金請了當樂團指揮。泳隊不用多講~~曉飛的,都要有人講給校長知那孩子曉飛啊

‹ 上一主題|下一主題