用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 89 道教純陽是否很差?????
go

89 道教純陽是否很差????? [複製鏈接]

如題? 校風差,成績差??????

0    0    0    0

我參加過學校暑期英文班,都幾好,老師和校長都有心教好小朋友,硬件設備也很好!

引用:如題?+校風差,成績差?????? +

原帖由 calvinmo2001 於 16-06-05 發表
馬鞍山寶校之一

引用:Quote:原帖由+calvinmo2001+於+16-06-05+發

原帖由 11B 於 16-06-05 發表
馬鞍山寶校之一

引用:我參加過學校暑期英文班,都幾好,老師和校

原帖由 cheermant 於 16-06-05 發表
我參加過學校暑期英文班,都幾好,老師和校長都有心教好小朋友,硬件設備也很好! ...

我家就在对面, 日日对住雨川同纯陽学校, 见到D学生老师岀岀入入, 隔里鄰舍亦都有D学生讀呢兩间, 观感上都幾好。

11B 發表於 16-6-5 08:40
馬鞍山寶校之一
現在,可能係馬鞍山寶校之首:

預留學位給內地兒童的小學(2016年):

馬鞍山 Ma On Shan:
編號 學校預留學位
8904 香港道教聯合會純陽小學 50
8906 基督教香港信義會馬鞍山信義學校 25

Source: http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/poa2016_choicelist%28for_applicant_children_residing_in_the_mainland%29.pdf

引用:Quote:11B+發表於+16-6-5+08:40+馬鞍山寶校

原帖由 www 於 16-06-05 發表
現在,可能係馬鞍山寶校之首:

預留學位給內地兒童的小學(2016年):
我朋友個小朋友現讀緊小一, 佢話的確學校留左位比雙非同, 但有部份讀左幾個月後已經退學, 因為小朋友要5點出車返學過境, 頂唔住了。

回覆:89 道教純陽是否很差

我朋友的小朋友上學期成績都理想, 不算太多功課, 愉快學習, 她說不錯。

引用:我朋友的小朋友上學期成績都理想,+不算太多

原帖由 bobo101^*^ 於 16-06-05 發表
我朋友的小朋友上學期成績都理想, 不算太多功課, 愉快學習, 她說不錯。

...
感謝

引用:我朋友的小朋友上學期成績都理想,+不算太多

原帖由 bobo101^*^ 於 16-06-05 發表

...
是否很多雙飛?

引用:Quote:原帖由+bobo101^*^+於+16-06-05+發表

原帖由 calvinmo2001 於 16-06-11 發表
是否很多雙飛?
問了朋友, 她說不是很多。就算教育局比位雙飛, 好多都頂唔住。她小朋友上學期成績幾好, 考前10名, 讀得幾開心。

calvinmo2001 發表於 16-6-11 19:34
是否很多雙飛?
試試在放學時,到學校附近親眼看看......

calvinmo2001 發表於 16-6-5 08:22

官方公佈的升中派位成績:
http://www.syps.edu.hk/school/delivery/graduate.pdf

請仔細留意校方所用的字眼,比較其他學校所用的字眼,自己思考背後的原因。

‹ 上一主題|下一主題