用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 興趣班
go

興趣班 [複製鏈接]

本人有一個囡囡4歲,相信大家都同我一樣,報過好多興趣班,當中有d適合自己、有d放棄咗,不如大家交流下有乜好興趣班,費時又浪費咗$、時間,之後先發覺麻麻😄

1    0    0    0

回覆:興趣班

Current:
1) ArtFarm 藝坊 - 學畫畫
     家住將軍澳,去呢間畫室都幾唔方便,因為喺太子道,呢間畫室喺由一位協康會既心理學家介紹,本來上緊屋企附近既畫室,即老師要求每位學生畫一樣既作品果種,但呢位心理學家認為我囡囡比較不懂表達自己,呢間ArtFarm 佢自己小朋友學過,比較啱我小朋友,初初去到感覺麻麻,因為座building 幾舊, 但Simon 叔叔 (老闆)其他老師超nice ...真心喜歡小朋友,同一位家長傾開,原來佢細個巳喺果度學,依家輪到自己個仔,呢間畫室一d都唔商業,每堂玩既野都唔同,令佢地對顏色產生興趣,試過用垃圾袋整個monster, 3個小朋友畫一幅大畫,真心推介

回覆:Dannemora 的帖子

2)坑口 drama kids plaxhouse
由net 老師教,每次上堂超開心,之前試過有drama party 俾家長睇佢地表演,呢班3、4歲小朋友做到一個話劇真係好唔簡單,雖然有好多混亂,但都好精彩

回覆:Dannemora 的帖子

回覆:snowsnow321 的帖子

請問筆順班應該幾歲開始上?

其實 識字班先至有用

回覆:blue001 的帖子

請問上堂方式係點㗎?

我想我小朋友有開心的童年,所以我在灣仔的一間興趣班中心只報玩的興趣班,報了MessyPlay,cooking 和Kids Yoga,很喜歡這間中心的理念,要小朋友玩得開心

I take my kids to hike in Sai Kung every week and learn hk history. You can consider?
‹ 上一主題|下一主題