用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 A P School
go

A P School [複製鏈接]

有冇家長的小朋友讀緊紅磡愛培學校?呢間學校ok嗎?學費係唔係好貴?

3    0    0    0

回覆:khfung 的帖子

學費要二萬幾!

回覆:lulumelody 的帖子

2萬幾!又話非牟利機構!又話可以免費集中訓練一個月,係真唔係呀?

引用:學費要二萬幾! +

原帖由 lulumelody 於 16-05-26 發表
學費要二萬幾!
睇brochure 學費$17500,加了價嗎?

回覆:A P School

係愛培基金提供係AP免費訓練—個月。愛培學校因為師生比例非常低,就算非牟利,也要較高學費。學費我大概記得二萬左右,因為2015去參觀過!

回覆:奀珠 的帖子

http://apschool.edu.hk/main/index.php/our-background/history

回覆:奀珠 的帖子

其實ok嗎?如果有效,2萬蚊都係值得既!

回覆:A P School

睇過newsletter, 創校已來收了大概150個學生,有大概45個學生可以成功入讀主流學校!不過,其實佢並非來者不拒,佢地有收生要求,識人入唔到!

引用:其實ok嗎?如果有效,2萬蚊都係值得既! +

原帖由 khfung 於 16-05-27 發表
其實ok嗎?如果有效,2萬蚊都係值得既!
22k. 我仔八月入。

引用:睇過newsletter,+創校已來收了大概150個

原帖由 lulumelody 於 16-05-27 發表
睇過newsletter, 創校已來收了大概150個學生,有大概45個學生可以成功入讀主流學校!不過,其實佢並非 ...
係呀。佢地收d有potential入返主流的。

回覆 khfung 的帖子

以我所知,愛培係小學,要收學費。愛培自閉症基金先係非牟利機構提供免費ABA訓練—個月。我有朋友幫個仔登記左一個月嘅免費服務,係俾5歲或以下嘅細路。佢哋係用應用行為分析(ABA)幫小朋友治療。你睇下識唔識合你小朋友。

你可以上佢哋嘅網站睇睇。http://apf.org.hk/ct/what-we-do/children-service

請問除左愛培學校, 仲有冇其他選擇? 我仔係ASD, 9月升K3, 煩緊幫佢揀咩學校..
‹ 上一主題|下一主題